MENÜ

Akdeniz Kupası, Fenerbahçe ve Galatasaray'sız başladı

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Akdeniz Kupası Kürek Yarışları başladı.

Akdeniz Kupası, Fenerbahçe ve Galatasaray'sız başladı

Fethiye Körfezi’ndeki kürek takımları kamp alanında düzenlenen yarışmada, 17 kulüpten 280 sporcu mücadele ediyor. Yarışın ilk gününde kadınlar ve erkekler, 5 kategorideki bin metrelik parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti. Sporculara takım arkadaşları da kıyadan alkış ve tezahüratlarla destek verdi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Galatasaray ve Fenerbahçe’nin mayısta yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlandığı için Fethiye’ye gelemediğini söyledi.
İlçenin kürek sporu için çok uygun bir körfeze sahip olduğunu belirten İşseven, "Gelecek yıl yarışları daha büyük katılımla gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Fethiye Belediyesinin amatör branşlara ayırdığı payın her yıl arttığını dile getirdi. Hedeflerinin daha fazla çocuğa spor yaptırmak olduğunu ifade eden Saatcı, "Yelken ve kürek sporu Fethiye’nin olmazsa olmazıdır. Ne kadar fazla çocuğu spor yapmak için denize indirebilirsek, görevimi yapmış sayıyorum." diye konuştu.

İlk gün müsabakalarında kategorilerine göre dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. Yarışlar yarın sona erecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ