MENÜ

23. Uluslararası Roma Maratonu'na Etiyopya damgası

23. Uluslararası Roma Maratonu'na erkekler ve kadınlarda Etiyopyalı atletler damgasını vurdu. Erkeklerde Shura Kitata Tola, kadınlarda ise Chota Rahma Tusa birinci oldu.

23. Uluslararası Roma Maratonu'na Etiyopya damgası

İtalya’da bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Roma Maratonu’nu erkeklerde Etiyopya Shura Kitata Tola, kadınlarda da vatandaşı Chota Rahma Tusa kazandı.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin ana sponsorları arasında yer aldığı maraton, başkentin merkezinde gerçekleştirildi. Yarışa, 131 ülkeden yaklaşık 16 bin sporcunun kayıt yaptırmasına karşın yoğun sağanak katılımı etkiledi.

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi’nin start verdiği maratonu, 2 saat 7 dakika 30 saniyede tamamlayan Etiyopyalı atlet Shura Kitata Tola, erkekler kategorisinde birinciliği elde etti. Erkeklerde ikincilik ve üçüncülüğü Kenyalı atletler kazandı. Dominic Kipngetich Ruto, 2.09.10’luk derecesiyle ikinci, Benjamin Kipngetich Bitok da 2.09.16’lık derecesiyle üçüncü oldu.

Kadınlarda da zirve Etiyopya’nın

Maratonda şampiyonluk kadınlarda da Etiyopya’ya gitti.

Bitiş çizgisini Etiyopyalı Chota Rahma Tusa, 2 saat 27 dakika 23 saniyelik derecesiyle ilk sırada geçti. Tusa’nın ardından vatandaşı Shankutie Mestawot Tadesse 2.31.41 ile ikinci, yine Etiyopyalı Gebremeskel Abeba Tekulu da 2.32.08 ile üçüncü sırada yer aldı.

Zirvede yer alan sporculara madalya ve kupalarını, Roma Belediye Başkanı Raggi takdim etti.

Türkler de katıldı

Organizasyonun 4 kilometrelik "Eğlenmek için koş" bölümüne Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nde çalışan Türkler ile Roma’da yaşayan Türk vatandaşları, kırmızı-beyaz Türkiye yazılı tişörtleriyle katıldı.

Koşuya ailesiyle birlikte katılan Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli de yoğun yağış altında spor yapmanın inanılmaz keyifli olduğunu belirtti.

Öte yandan etkinlikte, Roma İmparatorluğu dönemindeki gladyatörlere benzer şekilde giyinen ve ülkelerinin bayraklarını taşıyan ilginç kostümlü koşucuların da yer alması dikkati çekti. Organizasyona, sevdikleriyle el ele koşarak başlayanların yanı sıra evcil hayvanlarıyla katılanların da olduğu görüldü.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ