MENÜ

Hamza Hamzaoğlu: Yeni hedeflere doğru yol almamız gerekiyor

Osmanlıspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, performans düşüklüğünün normal olduğunu, ancak kısa sürede toparlanmaları gerektiğini belirterek, "Üzerimizden bu olumsuz toprağı, etkiyi atıp yeni hedeflere doğru yol almamız gerekiyor" dedi.

Hamza Hamzaoğlu: Yeni hedeflere doğru yol almamız gerekiyor

Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında 9 Nisan Pazar günü deplasmanda Kayserispor ile oynayacakları maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde bugün yaptığı çalışma ile sürdürdü. Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada, Gaziantepspor'a 2-0 yenildikleri maçta takımı iyi bulmadığını ifade ederek, "Gaziantepspor maçına değinerek, tabii ki görmüş olduğumuz şeyler aslında çok da sürpriz değildi. Sadece performans olarak biraz daha iyisini görebilirim diye umut ediyordum. Duruş ve pozisyon hatları yapıldı. Bunlar normal şeyler. Çünkü haftalardır süre gelen kötü gidişat var, bunun takım üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler var. Her ne kadar geldiğimiz günden bu yana antrenmanlar verimli ve iyi geçiyor olsa da maça bunu yansıtamadık. Ancak bu maç için çok normal diye düşünüyorum. İnşallah, Kayserispor maçında daha iyi bir görüntü vereceğiz. Ondan sonra da artık kısa sürede toplarlanıp, çok daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Hamzaoğlu, Osmanlıspor'un yaşadığı motivasyon sorunuyla ilgili ise, "Bunların hepsi normal bir süreç. Her takımın yaşayabileceği bir durum. Özellikle çok kısa sürede başarıları yakalamış ve bu tür zorlu maçlar periyoduna alışık olmayan takım için bu çok normal. 48 maç oynamış bir takım var. Normalde diğer kulüplerin çoğu bu kadar maç oynadıktan sonra tatile çıkıyorlar" ifadesini kullandı.

Antrenmanların çok iyi geçtiğine işaret eden Hamzaoğlu, "Bunu en kısa sürede maça da yansıtacağımızı ümit ediyorum. Biraz zamana ihtiyacımız olacak gibi görünüyor ama bu zamanı biz mümkün olduğunca kısaltacağız. Çünkü oyuncularımız her şeyin farkında, bilincinde. Takımın motivasyonu şu an iyi" diye konuştu.

Teknik direktör Hamzaoğlu, Osmanlıspor'un iyi oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sadece bu çok maç oynamış ve olumsuz sonuçlar almış olmanın olumsuz etkisini üzerimizden atmaya çalışıyoruz. Onu da atacağız gibi görünüyor. Kolay maç yok artık. Bundan sonra her maç zor geçecek. Bir an önce puanlar alıp, biraz daha yukarı çıkıp, daha rahat hareket etmek istiyoruz. Amacımız bu ama rakiplerimizin de kolay olmadığını biliyoruz. İlk başta aşağıdan kurtulmaya çalışan sonra da yukarıyı hedefleyen takımlarla oynayacağız. Üzerimizden bu olumsuz toprağı, etkiyi atıp yeni hedeflere doğru yol almamız gerekiyor. Sadece sıralamadaki yer önemli değil, oyunda ortaya koyduğumuz mücadele de bir hedeftir. Dolayısıyla daha iyisini yapmak da bir hedeftir. Biz de öncelikle bunları hedefleyeceğiz."

Ndiaye'nin sakatlığıyla ilgili de bilgi veren Hamzaoğlu, Senegalli milli futbolcunun Kayserispor maçına yetişmesinin zor olduğunu ve lige verilecek arada oyuncuyu takıma katmayı planladıklarını ifade etti.

"KESİNLİKLE BU DÜŞÜŞE SON VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Takım kaptanı Numan Çürüksu ise antrenman öncesi yaptığı açıklamada, Mustafa Reşit Akçay'ın görevden ayrılmasına üzüldüklerini ancak kötü gidişlerde teknik direktör değişikliğinin Türk ve dünya futbolunda normal karşılandığını söyledi.

Yeni teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki antrenmanların güzel geçtiğine işaret ederen Numan, "Takımda güzel bir hava oluştu, idmanlarımız neşeli geçiyor. Keyifli antrenmanlarımızı artık müsabakalara yansıtmamız gerektiğini düşünüyoruz. En kısa zamanda da bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Numan, kalan maçlarının hepsinin zor olduğunun altını çizerek, bunlardan iyi sonuçlar alacaklarını düşündüğünü dile getirdi. Son 10 haftada sadece 1 galibiyet aldıklarının hatırlatılması üzerine ise kaptan, sözlerini söyle sürdürdü: "Kesinlikle bu düşüşe son vermek için çalışıyoruz. En yakın zamanda Kayserispor maçında, bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Düşüşün nedenine gelecek olursak, takımımız çok uzun zamandır bir mücadele içinde. Zaman zaman üç kulvarda yarıştı bu takım. Haliyle yorgunluk, yılgınlık olmuş olabilir. Ama bunun süresinin dolduğunu düşünüyoruz. Kayserispor maçının artık Osmanlıspor'un çıkış maçı olacağını düşünüyorum."

Numan, küme düşme hattıyla puan farkının azalmasıyla ilgli soruya, "Takımda bir panik havası yok. Çünkü kendimize güveniyoruz. Tabii ki rakiplerimiz ciddi rakipler ama ben şuna inanıyorum, bir futbol kulübünün bir iddiasının olması gerektiğini düşünüyorum. Bu gerek yukarıya oynamak, gerek aşağıdan kurtulmak. Artık bir hedefimiz var. Alt sıralardan kurutulma gibi bir hedefimiz var. Artık motivasyon sebebimiz var. Motive olup, bu maçları iyi geçeceğimizi düşünüyorum. Osmanlıspor kaliteli bir kulüp. Hak ettiğimiz yerlere ulaşmaya çalışacağız" yanıtını verdi.

Ercan ATA/ANKARA DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ