MENÜ

Gaziantepsporlu Frantisek Rajtoral intihar etti

Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral evinde ölü bulundu. Rajtoral kimsenin olmadığı bir sırada evinde kendini tavana asarak intihar etti. İddialara göre Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi.

Gaziantepsporlu Frantisek Rajtoral intihar etti

Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral, kimsenin olmadığı bir sırada evinde kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar etti. Antep'te oturan Rajtoral,komşularının şüphelenmesi üzerine polis çağırması sonucu evine girildiğinde tavanda asılı vaziyette bulundu. Psikolojik rahatsızlığı olduğu öne sürülen Rajtoral'ın ailevi sebeplerden dolayı intihat ettiği öğrenildi. Şok intihar Gaziantepspor camiasını yasa boğdu.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, "Rajtoral antrenmana gelmemiş merak edip evine gitmişler kapı kilitliymiş ama ışıklar açıkmış. Sonra polise söylemişler. Çok şen bir çocuktu. Hiç problemi yoktu. Neden olduğunu ben de bilmiyorum. Takımın en sessiz sakin oyuncusuydu. Hiç konuşmazdı. Hep tebessüm ederdi. Çok üzgünüm..." açıklamasında bulundu.

Gaziantepspor'dan takım arkadaşları, haberi alır almaz soluğu Rajtoral'ın evinde aldı. Futbolcular, içeride savcılık incelemeleri sürdüğü için bina girişinde gözyaşları içerisinde bekliyorlar.

Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi.

Dokuz yıllık hastalık

Banik Ostrava forması giydiği 2008'de ilk olarak bu hastalığın teşhisi konulduğu, Viktoria Plzen'de top koşturduğu 2014 yılında da kronik yorgunluk sendromu sıkıntısı çektiği belirlendi. Çekya'da son dönemde bir çok önemli sporcunun aynı hastalığa yakalandığı, tenisçi Radek Stepanek ve bir diğer tenisçi Nicole Vaidisova ile buz hokeyci Milan Hnilicka'nın bunlardan sadece bir kaçı olduğuna dikkat çekildi.

Frantisek Rajtoral kimdir, neden intihar etti?

Kolar'ın ayrılığının etkisi

31 yaşındaki futbolcunun intiharında Gaziantepspor'un bir diğer Çek futbolcusu Daniel Kolar ile geçtiğimiz aylarda yollarını ayırmasına da dikkat çekiliyor. 31 yaşındaki Kolar'ın gidişiyle Rajtoral'in Gaziantep'teki yalnızlık hissinin artmış olabileceği vurgulanıyor. Kız arkadaşıyla geçtiğimiz yıl ayrılan Rajtoral, eylül ayında Türkiye'ye gelirken 'Şimdi tek sevgilim Kolar' diye espri yapmıştı.

Kronik Yorgunluk Sendromu nedir?

Modern döneme özgü depresif bir hastalık olduğu belirtiliyor ve en fazla 25-45 yaş arası bireylerde görülüyor. Hastalığa neyin sebep olduğu hala tam olarak bilinmiyor, bu yüzden önlenmesi de zor. Kesin bir sebebi olmadığı gibi tek ve kesin bir tedavisi de yok. Zihinsel kaynaklı, psikolojik kökenli bir hastalık olduğu belirtilen Kronik Yorgunluk Sendromu'nda birçok hastanın tedavi ile düzelen depresyonu ve psikolojik bozuklukları olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ