MENÜ

Oktay Mahmuti: Galatasaray'da Yalan ve İftiraya Maruz Kaldım

Oktay Mahmuti verdiği bir röportajda Galatasaray'dan ayrılırken yaşadığı problemleri ve Türk basketbolu ile ilgili konuları anlattı.

Oktay Mahmuti: Galatasaray'da Yalan ve İftiraya Maruz Kaldım

Türk basketbolunun önemli isimlerinden Oktay Mahmuti, Karar gazetesine verdiği röportajda birçok konuya değindi. Galatasaray’da kariyerinin en güzel zamanlarını yaşadığını ancak ayrılırken yalan ve iftiralara uğradığını söyleyen Mahmuti ne olursa olsun Galatasaray ve taraftarına olan sevgi, saygısını da belirtti.

İşte Mahmuti’nin açıklamaları :

– Geçen sezon sonunda Daçka’yla yollarınızı ayırdınız. Oktay Mahmuti şu anda neler yapıyor?

Bu seneyi dinlenerek geçirmeye karar verdim. Ayrıldıktan sonra 1-2 yurt dışı görüşmem oldu ancak gerçekleşmedi. Yoğun tempo sonrası bu süreçte fırsat bulup ailemle daha çok zaman geçirdim.

– Eurocup zaferi sonrası Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ne vedasını ve Ergin Ataman’a yönelik tepkileri nasıl görüyorsunuz? Taraftarlar Ergin Ataman’ın olası bir ayrılığında sizin tekrar kulübün başına gelebileceğinizi konuşuyor?

Ben hep basketbol üzerine konuşmayı seven bir adamım ama ne yazık ki son dönemde oyunu değil, saha dışı olayları konuşuyoruz. İnsanlar bu kavga ve tartışma ortamından sıkıldı ve bundan çok zevk aldığını düşünmüyorum. Yaşanan sürecin bir an önce atlatılması gerekiyor. Spor ortamı kavga ortamı haline getirilmemeli. Biz kavga ile mücadeleyi karıştırıyoruz biraz. Varsayımlar üzerine konuşmayı ben hiçbir zaman doğru bulmadım ama şu da bir gerçek; Galatasaray’dan hiç kimseyle görüşmedim. Bazen maçlara gitmek istiyorum. Ama sadece Galatasaray’ın maçlarına değil. Bu dedikodular çıkacak diye gitmiyorum.

Değişmeyen tek şey Galatasaray taraftarı

– Teklif olursa…

O zaman yaşadığım şeylerle bugün arasında fark var. O dönemden bugüne kadar değişmeyen tek şey Galatasaray ve taraftarı.

“Bazıları günaydın deyince bile gün olup olmadığına bakmalısınız”

– Galatasaray’dan ayrılık sürecinizle ilgili bazı taraftarların kafasında soru işaretleri var…

Ben Galatasaray’da belki kariyerimin en güzel iki senesini yaşadım ancak o yalan ortamı ben hiçbir insana yakıştıramam. O seviyelere gelmiş bir takım insanların şaşırtan davranışlarını hala aklım almıyor. Ben profesyonelim, gittiğim hiçbir yerde kapıyı sırtımla kapamadım. Ancak orada son dönem yaşadığım çirkinlikleri de kariyerimde hiçbir zaman yaşamadım. Yalan ve iftiralar. Oraya giderken de ayrılırken de başım dikti. Bence en önemli zenginlik de bu. Orada şunu öğrendim; bazı insanların günaydın dedikleri zaman bile gün olup olmadığına bakmanız gerekiyor. Çok acı bir şey gerçekten. Profesyonel ortamda her zaman size uymayan şeyler olabilir ama bunun etiği vardır. İnsanlar birbirinin yüzüne baktığı zaman ne olursa olsun her şeyi söylemese de yalan söylememelidir.

“Türk sporunun sorunu hiçbir oluşumun devam etmemesi”

– Son 8’de 3 Türk takımı var…

Bunlar rakipleriyle karşılaşırken birleşmiyor sonuçta hepsi kendisi için oynuyor.

– Birleşme demişken Fenerbahçe ve Daçka’nın birleşme iddiaları var…

Açıkçası bunlar Türk sporunun bir sorunu. 20 seneye baktığınızda Efes harici hiçbir oluşum devam etmiyor. Türk basketbolu geleneğinden bahsetmek çok kolay değil. Bizdeki anlayış da neyi hedef koyduğunu unutup günü kurtarıyor. Bu analitik değil, duygusal bir yaklaşım. Duygusal yaklaşımların da bedeli biraz fazla oluyor.

– Final Four’un İstanbul’da olması ve Türk Finali?

Fenerbahçe, Daçka ya da Efes eleme turlarından başarıyla geçerse son 8’de yaşadıkları seyirci dezavantajı kulüplerin lehine olarak değişebilir.5 maçlık seriyi takip etmek heyecan verici. Gönül ister ki 3 takım Final Four’a çıksın ve Türk finali olsun ama kötü tarafı şu; bir üst tura çıkamayan takım başarısız ilan edilecek.

– Türk basketbolunda en büyük başarı (Koraç Kupası) ilk sizlerle geldi. Avrupa Ligi’nde de bir şampiyonluk yaşanır mı bu sene?

Türk basketbolunun Avrupa basketboluna büyük adımlarla yaklaşması çok önemli. Yarışma içinde olabilmesi fevkalade iyi bir gelişme. Avrupa’da bence dikkat çekilecek unsur burası. Bugün, Avrupa’nın en güçlü takımları arasında Türk finali olur mu diye sorabiliyoruz. Bunun anlamı çok büyük. Hiçbir ülke bunu şu anda konuşamıyor. Olaya böyle bakmak lazım.

“Keşke o teklifleri değerlendirseydim”

– Basketbol kariyerinizde keşkeleriniz var mı?

TAU Ceremica’dan bir teklif vardı Efes’te kalmıştım. Real Madrid’den yine Efes’in başındayken bir teklif olmuştu gitmemiştim. Galatasaray’da ilk senemde Real’den yine çağırmışlardı ve burada kalacağıma söz verdiğim için kulübümde kalmıştım. Sonra gördüm ki bu sözü kimse değerlendirmiyor. Ben de mi böyle hareket etmeliydim diyorum şimdi kendi kendime. Belkide bir daha böyle kulüplerden teklifler gelmeyecektir bunu bilemiyorsunuz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ