MENÜ

2017 TEOG tercihleri başladı mı? TEOG tercih robotu linki...

2017 TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından "TEOG tercihleri ne zaman? TEOG tercih robotu" gibi sorular binlerce öğrenci ve ailesi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, TEOG tercihleri ne zaman yapılacak, tercih yaparken nelere dikkat etmeli? İşte e-okul TEOG tercih robotu ve sürece tüm detaylar haberimizde!

2017 TEOG tercihleri başladı mı? TEOG tercih robotu linki...

2017 TEOG sınav sonuçları ve TEOG YEP sonuçları açıklanmıştı. Artık TEOG’ta tercih dönemi başlıyor… Sınav ve sonuç heyecanını geride bırakan öğrenciler, bugün YEP (Yerleştirme Esas Puanlarını) sonuçlarını öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği bilgilere göre, toplam 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin YEP’i hesaplanmış ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan aldı.

Öğrenciler, TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecekler. Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla 81 ilde toplam 26 bin 846 öğretmen görevlendirildi. Peki, TEOG tercihleri ne zaman yapılacak, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG TERCİH ROBOTU İÇIN TIKLAYIN!


TEOG Tercih tarihleri ne zaman?


Yeni sistem MYS nedir? TEOG'un yerine gelen sınavın bilinmeyenleri...

Öğrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklar. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekiyor. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirme gerçekleştiriliyor.

2017 TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?


Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler, tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekmektedir.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirmeyle gerçekleştirilmektedir.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınmaktadır.

11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır.

14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş yapabilmek için e-Okul’un resmi sitesine giriş yapmış olmanız gerekmekte. Site adresi e-okul.meb.gov.tr’dir. Güvenlik resmi ile beraber verilen bir kodu girmeniz gerekmektedir. Ancak bu resmi ve yazanları anlamakta veya görmekte güçlük çekebilecek öğrenciler için güvenlik kodu yenile butonu da bulunmaktadır. Ayrıca başka doğrulama işlemleri sorularıyla da karşılaşabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sitenin sizden istediği 4 haneli güvenlik kodunu girip giriş butonuna bastıktan sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girmiş olacaksınız.
Daha sonra yapılması gerekense öğrencinize ait T.C. Kimlik numarası ile okul numarasını girmek. İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numara olan kimlik numarasına henüz sahip olmayan öğrenciler için e-Okul sistemine giriş için verilen geçici numarayı kullanabilirsiniz. Veli bilgileri altında bulunan alanlarda ise Veli uyruğu, veli T.C. kimlik numarası gibi anneler ve babalar için ayrı alanlar bulunmaktadır.
Öğrenciye öğretmen tarafından verilen tüm bilgilerin girildiği sistemde velilerin merak ettiği bütün bilgiler sunulmaktadır, bu nedenle velilerin veli toplantısı tarihlerini beklemeleri ve olası bir olay nedeniyle veli toplantılarını kaçırmalarının önüne geçilmektedir. Ayrıca öğrencilerin gireceği tüm sınavların tarihleri, alınan tüm belgeleri, öğrencinin okuduğu tüm kitaplar, karne notu ve yıl sonu puanı gibi bilgileri, haftalık ders programını, şube başarı ortalamasını ve nakil durumu gibi birçok bilgiyi detaylıca öğrenebilirsiniz.

TEOG'da dereceye giren öğrencilere

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce TEOG sınavlarında dereceye giren öğrencilere ve ailelerine yemek verildi.15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesi öğrenci yurdu yemekhanesinde verilen yemeğe İlçe Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Ali Özdemir, Abdulbari Alp, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.İlçede eğitimin geliştirilmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden İlçe Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, "TEOG sınavlarında ilçemiz okullarından dereceye giren öğrencilerin bu başarıları bizleri gururlandırmıştır. İlçe Eğitim Müdürlüğü olarak bu başarıda pay sahibi olan öğrenci, öğretmen, idareci ve aileleriyle yemekte bir araya gelmek istedik. İnşallah daha güzel başarılarda yine hep birlikte olacağız" dedi.

TEOG birincileri ödüllendirildi!

Kütahya'nın Domaniç Çukurca Beldesi Belediye Başkanı İlyas Tosun, TEOG sınavında ilçe genelinde birinci olan 8. sınıf öğrencilerini İstanbul gezi ile ödüllendirdi.Çukurca Belediye Başkanı İlyas Tosun, yaptığı açıklamasında, "İlçe genelinde okulumuz Çukurca Şehit Veli Selçuk Ortaokulu olarak etkinlikleri ve başarıları ile göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. En son yapılan TEOG sınavında ilçemiz birincisi olan 8.'nci sınıf öğrencilerini sınıf olarak ödüllendirerek İstanbul'daki uluslararası park ve eğlence merkezi olan Vialand Tema Park'a gezi düzenledik. Üstün başarılarından dolayı başta okul müdürü olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir?


Sınav sonuçlarına itiraz için sistem üzerinden işlem yapılabilmektedir. Öğrencinin girdiği sınavda itiraz edebilme hakkına sahiptir. MEB bunun için bir takım şartlar istemektedir. Şartlar için “Tüm alanları doğru ve eksiksiz doldurmanız ve itiraz konunuzu doğru seçmeniz, işlemlerinizin daha hızlı sonuçlanmasına neden olacaktır. Ders isimlerini, kitapçık türünüzü ve soru itirazlarında soru numarasını mutlaka belirtiniz.” yazısı gözükecektir. Öğrenci itiraz için T.C. Kimlik Numarası, cüzdan seri no’su, güvenlik kodu ile giriş yapabilir, öğrenci sınav sonuçlarına itiraz edebilir.

Dokuz yıldır faaliyetini sürdüren e-okul veli, öğretmen, öğrenci arasındaki ilişkiyi teknolojik açıdan en iyi yere getirmeye çalışıyor. 2007 yılından önceki süreçlerde, koodirnasyon eksikliği yüzünden birçok öğrenci tam olarak kendini yetiştirememiştir. Öğretmen ve veli arasındaki kopukluğun en büyük bedelini öğrenciler yaşamıştır. Her ne kadar veli toplantıları gerçekleşse de, bu toplantılar birebir değil, genel olarak gerçekleşmiştir. Bu da öğrencinin gerek ders başarısını gerek ahlaki durumunu oldukça etkilemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sistemi sayesinde daha profesyonel, daha modern ve en önemlisi öğrencinin üzerinden daha iyi bir eğitim sağlanmıştır. 2007 yılında açılan site, ilk başlarda sadece öğrencinin sınav notalarına göre sistemini kurarken, ilerleyen yıllarda büyük bir yol katetmiştir. Bu da veli açısından oldukça önem taşımaktadır. Evladını en iyi şekilde takip edebilmekte ve ona göre tedbir sağlayabilmektedir. Sistemin üç farklı girişi bulunmaktadır.

Öğretmen/idari giriş, öğrenci girişi-veli bilgilendirme sistemi girişi. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiğini kendi sistemi üzerinden girebilmektedir. Öğrenci girişi ise okuldaki sınav notlarını, başarısını veya başarısızlığını öğrenci sistemi içerisinde görebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin görmediği, öğretmenin öğrenciyle alakalı düşüncelerini bu sistem üzerinden görebilmektedir. Veli ve öğrenci TC Kimlik üzerinden sistemi kaydedebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu sistemin daha çok yararlı olabilmesi içinde dünya üzerindeki eğitim sistemi üzerinden hareket etmektedir. Yetkililer, öğrencilerin başarısının daha iyi olabilmesi için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. Avrupa’daki ve Amerika’daki sistemler incelenmektedir ve bu inceleme üzerinden Türkiye’deki sistemi daha iyi bir şekilde entegre edebilmektedir. MEB, e-okul sistemini 2016-2017 yıllarında görsel olarak değiştirmiştir ve görsellik açısından daha rahat ve daha hızlı sonuçlar almayı bekliyor. İlerleyen zamanlarda bu sistemin daha çok gelişmesi beklenilmektedir.

TEOG mazeret sınavları ne zaman?


Mazeret sınavları ise 20-21 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.

Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

TEOG nedir?


Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

TEOG SINAVINA GİRME ŞARTLARI!

2.1. Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları
2016–2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.
2.2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları
Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve açık öğretim ortaokulunun
8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.
2.3. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara
Girme Şartları
2016–2017 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim
görüyor olmak.
2.4. Yurt dışında ve KKTC’de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören
Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları
Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/ Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393
sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği” esas alınarak öğrenim belgesi
kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye’deki 8’inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor
olmak.

3. ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

a. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.

b. e-Okul Sistemi’ne kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru
yapmayacaklardır.

c. 8’inci sınıf öğrencileri 2017 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya
bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı
PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri
tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

ç. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu
Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

d. Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ortak sınavlara girebileceklerdir.

e. Yurt dışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler,
5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği”
Sayfa | 6 dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti
Büyükelçilikleri/Başkonsoloslukları üzerinden yapacaklardır.

f. Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler
bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemi’ne Kayıtlı
Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt
dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine
onaylatacaklardır.

g. Yurt dışında öğrenip görüp e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler
birinci dönem için 19 Ekim 2016, ikinci dönem için 10 Mart 2017 tarihlerine kadar
Büyükelçilik /Başkonsolosluklarca ortaksinav@meb.gov.tr e-posta adresine, ayrıca e-posta
yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel
Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No: 21 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA
adresine en geç 28 Ekim 2016 ve 24 Mart 2017 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecektir.

Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden
İstenecek Belgeler

 Bir adet vesikalık fotoğraf
 Geçerli kimlik belgesi fotokopisi
 Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik
belgesi
 EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemi’ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin
Başvuru Formunun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası
Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri
tarattıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet
adresine göndereceklerdir.

Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir.

Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu
öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ