MENÜ

Elazığ at yarış programı - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Elazığ at yarış programı... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı hazırladı.

Elazığ at yarış programı - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

26 Nisan Çarşamba Elazığ at yarış programı... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı hazırladı.

UÇARKANAT açılışı yapar

1.AYAK:Elazığ’da hiç geçilmeyen, açık yarış atlarından ‘’UÇARLIM’ın anneden kardeşi UÇARKANAT’ın ilk yarışı boşlukta olmasına rağmen tatminkardı. Yarış görmüş diğer üç ata da bakacak olursak, UÇARKANAT’ın en yakın rakibinden derece olarak 4 saniye önde olduğunu görürüz. İki hafta içinde ne değişir de 4 saniye kapanır diye düşünüyorum, bana biraz zor geldi. İlk kez koşacak atlardan hangisi geçer diye bakıyorum, kimseyi rencide etmemek adına isim vermeyeceğim, koşan altı atın biri ekürisi zaten, geriye kalanlardan birisine istese F.Yardımcı binerdi, demek ki UÇARKANAT’a daha çok güveniyor, diğerinin binicisinin daha pişmesi lazım, kalan üç at’dan ikisinin hazır olmadığını biliyorum, geriye 1 tek at kalıyor, ona da çok sevdiğim yakın arkadaşlarımdan biri biniyor, ama yapacak birşey yok, karşıma alacağım mecbur, sebeplerim bunlardır, UÇARKANAT, bankomdur.

2.AYAK:TAŞÇI PEHLİVAN, Pazartesi günü Adana’da son hazırlığını yapıp yola çıktı, bu piste aşina safkan geçen sene JANDARMA KOŞUSU’nu da kazanmıştı, yarış kolluyor, vuracak pozisyonda. VINDIRHAT, mükemmel form tuttuğu ortada, sadece dipnotum son iki yarışını uzunlarda kazanmış olsa da, atın gerek kısa gerek orta mesafede de birincilikleri var, ayırt etmiyor, hat trick yapıp havasını atabilir. ALTINSİMA, sprint mesafesinin çok iyi ayarlanması gereken bir safkan, biraz geç kalkıyor ama devrini bulunca uzun atıyor, yedire yedire geliyor, yarış istediği gibi süratli gidecek, tecrübeli pilotuyla ihmal etmeyelim. CAPPADOCIA, 3.5 ay aradan sonra kazandı, sonraki işine baktım dinçlik yapmamış, at iyi duruma gelmişken yine kaymağını yedirebilir. TURABİ, artık emeklilik yaşlarına geldi, dile kolay yıllarca çok sert jenarasyonlarla mücadele etti, çok kısa sprinti var, kamçı sevmiyor, ilk kez çıkacağı bu pistte tutturup ters neticeye imza atabilir, ki son iki yarışında elinin kulağında olduğunu belli etti. YEŞİLTAŞ, 4 gün sert grupta koştu, ama bu atın sağı solu belli olmuıyor, karşıma almayım.

3.AYAK:ATAŞTACUS’un ikinci olduğu yarışta kazanan at sprint atmış gibi gözüktü ama yanıltmasın, ‘’ATAŞTACUS’’ durduğu için öyle gözüktü, bu kez mesafe 500 metre kısaldı, üzerine gidemezlerse kuyruk göstermez. Pres yerse son tabelasında düzeldiği gösteren ESENPOYRAZ, tırnağının ucuna gelen DELİNUSRET, kendini unutturan NASİPLİ, arkadan geleceğini düşündüğüm rakip sıralamamdır.

4.AYAK:ZAGROS, AKERSAN, HEJA LEYLA, LIZGE henüz tanıma aşamasında olduğum için bir kez daha görmek istediğim atlar olup, ilk kez koşacak atlardan da ÖZKANIM dikkatimi çekti.

5.AYAK:Bütçeler dahilinde kalabalık tutulmasından yana olduğum bu yarışta sıralamam; KARAKANTOS, TEKFORDUNGÜLÜ, ÇÖLAVI, BABASÖNMEZ, GUTİ, İÇİMSU, GÖNÜLHANIM, DİYARINOĞLU, GÖZYAŞI TAŞI şeklindedir.

6.AYAK:BİLEKKAYA, için grup çok müsait, favorimdir. HAYALET SÜVARİ, kazanır havasına artık girdiğini geçen yarışında belli etti. BAHARGÜZELİ, aradan sonra yarış gördü, bu kez dikkat!

5 // 2,3,1,8,5,4 // 1,5,2,3 // 6,1,8,9,10 // 1,5,6,3,2,4,9,7,8 // 3,9,1

Haberin Devamı
YORUM YAZ