MENÜ

Advocaat: Derbi bizim işimiz

Bu sezon ezeli rakiplerine karşı hiç yenilgi yaşamayan, 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Fenerbahçe’nin hocası Advocaat, Beşiktaş maçı öncesi, “Derbiler bizim işimiz. Bu karşılaşmaya da çok iyi hazırlanıp, evimize galibiyetle döneceğiz” dedi.

Advocaat: Derbi bizim işimiz

Süper Lig’de ikincilik yarışını sezon sonuna kadar sürdürmek isteyen ve Başakşehir’i takibini sürdüren Fenerbahçe’de şimdi ise gözler, Beşiktaş’la deplasmanda oynanacak olan derbi karşılaşmasına çevrildi.

Çaykur Rizespor’u uzatmada atılan golle 2-1 mağlup eden ve üst üste ligde 4. galibiyetini alan Sarı-Lacivertliler’de teknik direktör Dick Advocaat, rakiplerine gözdağı verdi. Hollandalı çalıştırıcı, “Tüm rakiplerimizin şampiyonluk yürüyüşüne engel olacağız. Önümüzdeki pazar günü Vodafone Arena’da nasıl bir rakiple karşılaşacağımızı biliyoruz. Ancak derbi bizim işimiz. Bu sezon hem rakip sahada hem de kendi evimizde derbilerde yenilmedik” diye konuştu.

‘Artık her maç final’

Beşiktaş karşısında da bu geleneği sürdüreceğiz” diyen Advocaat, “Rakibimiz resmi maçlarda ilk yenilgisini bizden aldı. Şimdi sırada ikincisi var. Bu karşılaşmaya çok iyi hazırlanacağız. Eksiklerimizi mazaret olarak göstermeyeceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. Artık her maç final ve hedefimiz galibiyet” yorumunu yaptı. Advocaat yönetimindeki Fener, bu sezon Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı 4 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, kalesinde hiç gol görmeden 7 gol atmayı başardı. Ligin ilk devresinde Beşiktaş’la golsüz berabere kalan Sarı-Lacivertliler, rakibini kupada 1-0’la geçti. Fener yine ilk yarıda Trabzonspor’u 3-0 ve Galatasaray’ı da 2-0 yendi. Son olarak TT Arena’da da Cim Bom’u tek golle geçti.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ