MENÜ

30'unda gelen ilk Avrupa şampiyonluğu

Milli güreşçi Rıza Yıldırım, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilk altın madalyasını 30 yaşında kazandı.

30'unda gelen ilk Avrupa şampiyonluğu

Milli güreşçi Rıza Yıldırım, ilk Avrupa şampiyonluğu sevincini 30 yaşında yaşadı. Sırbistan’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 97 kiloda altın madalya kazanan Rıza, organizasyon tarihinde büyüklerde ilk kez kürsüye çıktı.

Türkiye’ye, Novi Sad’ın ev sahipliğindeki organizasyonda ilk altın madalyayı getiren isim olan Rıza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Avrupa şampiyonalarında yıldızlar ve gençlerde altın madalya aldığını belirten milli güreşçi, kendisinden dünya ve olimpiyat şampiyonlukları beklenilmesine rağmen büyüklerde en önemli derecesini 17. Akdeniz Oyunları’nda birinci olarak elde ettiğini ifade etti.

Rıza, 6 Mayıs’ta 30 yaşına gireceğini dile getirerek, "Üst düzey bir hazırlık dönemi geçirmedim ama tecrübemle ilk Avrupa şampiyonluğuma ulaştım." dedi.

Avrupa Güreş Şampiyonası’na ikinci kez katıldığını hatırlatan Türk sporcu, büyüklerde bugüne kadar neden madalya kazanamadığı konusunda şöyle konuştu:

"Büyüklerde hiç madalyam yoktu. Ülkeme altın madalya kazandırdığım için çok mutluyum. Benden aslında daha önce şampiyonluklar bekleniyordu ancak bazı şeyler biraz ters gitti. İki sene Güneydoğu’da öğretmenlik yaptım. Çok problem yaşadım. Şu an Tokat’ta öğretmenlik yapıyorum. 30 yaşındayım, daha önce şampiyon olurdum ama bu durum benimle alakalı değil."

"Şampiyonluk benim için sürpriz olmadı"

Rıza Yıldırım, erkekler serbest stil 97 kiloda elde ettiği şampiyonluğun kendisi için sürpriz olmadığını vurguladı. Milli güreşçi, her müsabakaya final düşüncesiyle çıktığını belirterek, "Finale kaldığımda da yenileceğimi hiç düşünmedim. Kendime güveniyordum. Şampiyonluğum Türkiye için sürpriz oldu ama benim için değil." ifadelerini kullandı.

Organizasyonun ardından bir süre dinlenmek istediğini belirten Rıza, ağustos ayında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılıp katılmayacağına daha sonra karar vereceğini kaydetti. Rıza, her sporcunun olimpiyatlarda yer almak isteyeceğini ama şu an Tokyo 2020 için net bir şey söylemek istemediğini dile getirdi.

"Altyapıya iyi antrenörler getirilmeli"

Türk güreşinin geleceğiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan tecrübeli sporcu, altyapılarda nitelikli antrenörlerin görev yapması gerektiğinin altını çizdi.

Rıza, Türkiye’de güreşte yeterli sporcu potansiyelinin mevcut olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Şu an güreş okullarının kapanması söz konusu. Güreş okullarının kapanmaması lazım. Güreş okullarına, bölgelere iyi antrenörler getirilmeli. Altyapıda az sayıda iyi antrenör var. Tek problemimiz bu. Türkiye’de bu yapılırsa dünyada en iyi oluruz. Altyapıya iyi antrenörler gelsin başka bir şeye gerek yok."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ