MENÜ

Beyza Işık iki günde 6 madalya kazandı

Edirne'de ilkokullar arasında düzenlenen kızlar yüzme yarışmalarında 8 yaşındaki Beyza Işık, iki günde katıldığı tüm yarışmalarda birinci gelerek 6 madalya kazanıp, okulunu da il birinciliğini getirdi.

Beyza Işık iki günde 6 madalya kazandı

Edirne'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilkokullar kızlar arasında düzenlediği yüzme yarışmasına Plevne İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Beyza Işık, damgasını vurdu. İki gün süren yarışmalarda Beyza Işık, katıldığı 100 metre sırtüstü, 4x50 karışık takım, 100 metre serbest, 50 metre kurbağalama, 100 metre kelebek, 100 metre serbest bayrak yarışmalarında birincilik elde ederek, iki günde 6 birincilik madalyası kazandı. Beyza'nın birincilikleri Plevne İlkokulu'na da yarışmaların birincilik kupasını kazandırdı.

Yüzmeye geçen yıl başlayan ve Cumhuriyet Kupası yarışmalarında iki madalya kazanan Beyza Işık, iki günde kazandığı 6 birincilik madalyasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Haftanın 6 günü yüzme antrenmanı yapan Beyza Işık, "Yüzmeyi çok seviyorum, antrenmanlarımı hiç aksatmıyorum. Hedefim ileride milli takıma seçilmek. Bunun için çok çalışıyorum" dedi.

Beyza'nın antrenörü Mustafa Akan, "Beyza, kısa sürede büyük başarılar elde etti. Antrenmanlarını hiç aksatmadan yapıyor. Çok çalışıyor, ileride büyük bir sporcu olacağına inanıyorum" dedi.

EDİRNE,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ