MENÜ

Altay nefesini tuttu

Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta şampiyonluk hedefiyle başladığı yarışta liderliği Sancaktepe Belediyespor'a kaptırdıktan sonra play off yarı finalinde Çorum Belediyespor'u eleyerek finalde Kocaelispor'la eşleşen Altay'da, pazar günü Antalya'da oynanacak kader maçı öncesi nefesler tutuldu.

Altay nefesini tuttu

Daha önce 2000'de Süper Lig'de küme düşme kabusu, 2001'de ise 1'inci Ligi'nde play off'ta elenme acısı yaşadığı Antalya'da bu kez taraftarının yüzünü güldürmek isteyen siyah beyazlılar, aynı zamanda tarihindeki 6'ncı play off mücadelesinden ilk defa mutla sona ulaşmayı hedefliyor. Çorum Belediyespor galibiyetinde kendilerine verilen desteğin Kocaelispor maçında da sürmesini isteyen Başkan Özgür Ekmekçioğlu, "2'nci Lig hedefimizde kentin tüm dinamikleri harekete geçti. Bu sinerji Antalya'da da artarak devam etmeli. Arma için değil, İzmir için dayanışma zamanı" dedi. İzmir kulüplerinin taraftarları arasındaki yaşanan dayanışmanın milat olduğunu ifade eden Başkan Ekmekçioğlu, şöyle devam etti:

"Altay, Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor ve Bucasporlu taraftarların omuz omuza vererek yarattığı desteği, play off'lardaki makus talihimizin değişeceğinin işareti olarak görüyorum. Antalya'ya ulaşım konusunda belediyelerimiz, siyasi partilerimiz ve STK'ların desteğini aldık. Son bir haftada yaşananlar ve İzmir'de oluşan destek rüzgarının Antalya'da da eseceğine inancımız tam. Final maçında tüm milletvekillerimizi, kent yöneticilerimizi ve İzmirli sporseverleri yanımızda görmek istiyoruz. Teknik ekibimiz ve oyuncularımız başta olmak üzere camiamızın inancı, bir üst lig hedefimizdeki en büyük gücümüz oldu. İki takımın da tüm Türkiye'ye centilmenlik örneği vereceğinden şüphemiz yok. Hak edenin kazanacağı bir müsabaka olmasını diliyoruz."

BİLETLER SATIŞA ÇIKTI

Antalya Stadyumu'nda pazar günü saat 19.00'da başlayacak Altay ile Kocaelispor arasındaki 3'üncü Ligi 1'inci Grup play off final maçının biletleri satışa çıktı. Siyah beyazlı taraftarlar için bilet satış noktaları Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri, Atatürk Stadı ve Altay 1914 Taraftar Derneği olarak belirlendi. 5 TL'lik biletler TC Kimlik numaraları ile satılacak. 1 kişi 5 ayrı TC Kimlik numarası ile en fazla 5 bilet alabilecek. Kalan biletler müsabaka günü Antalya Stadyumu gişesinden satışa çıkarılacak.

Altay taraftarları protokol tarafındaki (Batı ve Güney) tribünlerde yer alacak. Talebin yüksek olması durumunda kale arkası tribünleri de açılacak. İki ekibe de 35'er engelli kontenjanı verildi. Altay taraftarı için İzmir Büyükşehir Belediyesi 33, İzmir Valiliği 100 otobüs tahsis edecek. İlçe belediyelerinin de otobüs temin edeceği öğrenildi.

ALTYAPIDAN MORAL ZİYARETİ

Altay'ın altyapı oyuncuları, siyah beyazlı ekibin Kocaelispor'la oynayacağı final maçı öncesi A takımdaki ağabeylerine moral ziyaretinde bulundu. Ziyarette Altyapı Koordinatörü Levent Bayraktar, teknik direktör Cüneyt Biçer'e çiçek verdi. Tüm yaş gruplarından minik oyuncular, antrenman sonrası Kaptan Murat Uluç ve diğer futbolculara baklava ikram edip başarı diledi. Cüneyet Biçer, ziyaret nedeniyle altyapı oyuncularına ve Levent Bayraktar'a teşekkür etti.

KAZAKİSTAN'DAN MAÇA GELDİ

Altay-Kocaelispor final maçının bilet satışları, bugün Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde başlarken, ilk bileti alan Kazakistan'dan gelen Altay sevdalısı Levent Uz oldu. 21 yıldır Kazakistan'ın en büyük şehri Almatı'da yaşayan iş adamı Levent Uz, uzun yolculuğunun ardından İzmir'e iner inmez soluğu tesislerde aldı. Kilometrelerin Altay sevdasına engel olamayacağını söyleyen Levent Uz, şunları söyledi:

"Türkiye ve İzmir'den uzağım, ancak kalbim hep memleketim ve Altayımız için çarpıyor. Tüm gelişmeleri basından takip ediyorum. Önemli müsabakaları hiç kaçırmadım, Kasımpaşa ve Konyaspor finallerinde tribündeydim. Bu yıl kulübümüzde önemli işler yapıldı. Hakkımız bir üst lig. Ben Altayımız için binlerce kilometre yol kat ettim. Mazeret yok; tüm Altay sevdalılarının Antalya'da ekibimize destek vermesi gerek."

Mustafa Köprülü - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ