MENÜ

MÜJDE! KPSS sonuçları açıklandı! AİS giriş ekranı açıldı

KPSS sınavına giren öğrenciler büyük bir merakla KPSS sonuçlarını bekliyordu. KPSS Genel Yetenek ve KPSS A grubu sonuçları açıklandı. KPSS sonuçları linki ve AİS giriş ekranı haberimizde...

MÜJDE! KPSS sonuçları açıklandı! AİS giriş ekranı açıldı

Kamudaki A grubu kadrolar ve öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) soru ve cevaplarının ardından sonuçları da açıklandı. Öğretmen adaylarının büyük bir heyecanla beklediği KPSS sonuçlarıÖSYM açıkladı. ÖSYM daha önceden yayınladığı takvime göre KPSS sonuçlarının 16 Haziran tarihinde yayınlanacağı ilan edilmişti. Aşağıdaki link üzerinden KPSS sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz.

KPSS sonuçları

KPSS sonuçları için tıklayınız: KPSS SONUÇLARI

AİS giriş​

AİS giriş
için aşağıdaki linke tıklayabilir, KPSS kitapçıklarına erişebilirsiniz.


KPSS Giriş belgesi sorgulamak için tıklayın...

İşte KPSS sınavının geçersiz olduğu diğer durumlar

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

ÖSYM'nin de resmi sayfası üzerinden bildirdiği gibi adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebiliyor.

KPSS Giriş belgesi sorgulamak için tıklayın...

ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) öğretmen adayları için ayrı bir önem taşıyor. ÖABT sınavı önümüzdeki ayın ortasında gerçekleşecek. ÖABT sınavına girecek olan öğretmen adayları 16 Temmuz 2017 tarihinde saat 10:00’da ÖABT sınavına girecekler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ