MENÜ

Bakü'de ilk madalyalar atıcılıktan geldi

10 Metre Havalı Tüfek disiplininde yarışan Ömer Akgün, İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldu. 25 Metre Merkez Ateşlemeli Tabanca disiplininde yarışan Yusuf DİKEÇ ise gümüş madalya kazandı.

Bakü'de ilk madalyalar atıcılıktan geldi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda ilk madalya atıcılık branşından geldi.

2013 yılında Endonezyada yapılan 3.ncu islam oyunlarında Türkiye 23 Altın, 31 Gümüş ve 49 Bronz madalya olmak üzere 103 Madalya alarak Genel sıralamada 5.nci olmuştu.

Bakü 2017 İslami Dayanışma Oyunları'nda ülkemizi temsil eden Milli Sporcumuz Ömer Akgün 10 metre havalı tüfek disiplininde altın madalyanın sahibi olurken, 25 metre merkez ateşlemeli tabanca atışlarında mücadele eden Yusuf Dikeç de yarışmayı gümüş madalya kazanarak tamamladı.

BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları atıcılık branşında madalya kazanan Ömer Akgün ve Yusuf Dikeç için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kardeş ülke Azerbaycan'da düzenlenen Bakü 2017 İslami Dayanışma Oyunları atıcılık branşı 10 metre havalı tüfek disiplininde altın madalya kazanan Ömer Akgün ile 25 metre merkez ateşlemeli tabanca atışlarında gümüş madalyanın sahibi olan Yusuf Dikeç'i gönülden kutlarım. Bakü 2017'de ilk madalyamız atıcılık branşından gelmiş oldu. Bu başarıda emeği geçen tüm atıcılık camiasını kutlar başarılarının devamını dilerim."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ