MENÜ

"Engelsiz" pedallar, olimpiyata hazırlanıyor

İlk kez kurulan İşitme Engelliler Bisiklet Milli Takımı, Antalya’nın Alanya ilçesinde olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor.

"Engelsiz" pedallar, olimpiyata hazırlanıyor

İlk kez kurulan İşitme Engelliler Bisiklet Mili Takımı, erkekler ve kadınlarda altışar kişilik ekiplerle Samsun’da yapılacak olimpiyatlarda pedal çevirecek.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 15 Mayıs’ta 3. kamp dönemine giren 6’sı teknik ekip 18 kişilik İşitme Engelliler Bisiklet Milli Takımı, 18 Temmuz’da Samsun’da başlayacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik ve kuvvet antrenmanları dışında şehir içi ve dışında 100-125 kilometrelik yol antrenmanlarını kamp boyunca her gün yapan mili sporcular, 23 Haziran’da verecekleri bayram molasının ardından 28 Haziran’da Samsun’da 4. kez kampa girecek. 16 Temmuz’a kadar sürecek kampın ardından milli sporcular, olimpiyatlarda Türkiye adına yarışacak.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu İşitme Engelliler Bisiklet Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Kıpık, AA muhabirine yaptığı açıklamada mart ayında seçmelerini yaptıkları milli takımla ilk kez olimpiyatlara gideceklerini söyledi.

Milli takımı kurarken sporcu bulmanın zorluğunu yaşadıklarını anlatan Kıpık, seçilen oyuncuların mahallede kendi aralarında bisiklet süren kişilerden oluştuğunu ifade etti. Kadroda sadece bir tecrübeli sporcularının olduğunu dile getiren Kıpık, "Milli takıma sporcu seçerken diğer sporları yapan ve altyapısı olanlar üzerinde yoğunlaştık. İhtiyaç duyunca bu arkadaşları denemelere aldık." dedi.

"Gerçekçi olacağız"

Kampa alınan sporcuların hızlı şekilde bisiklet sporunu öğrendiğini belirten Kıpık, sakatlık ve aşırı performans düşüklüğü yaşamadıkları takdirde seçtikleri 6 kadın ve 6 erkek sporcuyla olimpiyatlara katılacaklarını vurguladı.

Milli takımın ilk sporcularıyla olimpiyatlara hazırlandıklarını söyleyen Kıpık, "İşitme engellilerde bisiklet sporu daha önce yapılmamıştı. İlk kez yapılmasından dolayı başlangıçta zorluklar çektik. Önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak. Kurduğumuz takımda her şey çok iyi gidiyor. Samsun’daki olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanacağız ve gerçekçi olacağız. Madalya almak isteriz ama önceliğimiz güzel bir sonuç almak ve geleceğin yolunu açmak."
diye konuştu.

Ercüment Boran: "Hayatımı bisiklet üzerinde sürdürmeye karar verdim"

İzmit Petkim Spor Kulübünün milli sporcusu Ercüment Boran, yaklaşık 10 yıldır bisikletle ilgilendiğini kaydetti.

Spor ile hep iç içe olduğunu ifade eden Ercüment, "Zaman zaman farklı sporlarla ilgilendim. En sonunda bisiklette karar kıldım. Hayatımı bisiklet üzerinde sürdürmeye karar verdim ve şu anda onu yapıyorum. Hedefim de olimpiyatlarda iyi derece yapmak. Bunu yapacak gücüm de var. Hocamız ve teknik ekibimiz açıklarımızı kapatmamıza yardımcı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli takım sporcularından Ali Korkmaz ise 5 yıldır bisiklet sporuyla ilgilendiğini belirtti. Spora atletizmle başladığını daha sonra seçtiği bisiklet ile milli takıma seçildiğini dile getiren Ali, "Bisiklete yeni başladığım için zorluklar yaşadım ancak antrenörlerim sayesinde zorlukları yavaş yavaş aşmaya başladım. Olimpiyatlarda da en iyi şekilde yarışmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Sporculardan Büşra Çetinkaya, bisiklet sürmeyi sevdiğini milli takıma seçilmenin kendisi için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Milli takıma çağrılınca hedefiniz yükseliyor. Olimpiyatlarda en iyi şekilde yarışmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Nazlı Tahtallı: "Bu sporda yenisiniz. Dolaysıyla zorluklar da oluyor."

Milli bisikletçilerden Nazlı Tahtallı, bisiklete 8-9 yaşlarında sokaklarda başladığını anlattı. Milli takım kadrosuna çağrıldığında yol ve dağ bisikleti kategorilerinde kendisini geliştirmek istediğini vurgulayan Nazlı, şunları kaydetti:

"Bu sporda yenisiniz. Dolayısıyla zorluklar da oluyor. Antrenmanları trafikte yapıyoruz. Hocalarımız bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Ayrıca milli takıma seçildiğimde akrabalarım ve arkadaşlarım gurur duydular. Ben de böyle olunca gururlandım."

Milli yarışçılardan Ebru Tok, profesyonel olarak bisiklete milli takım ile başladığını ifade etti. Bu süreçte zorluklar yaşadığını anlatan Ebru, "Bisiklet üzerinde yarışırken neler yapılıp yapılmayacağının zorlukları vardı. Bunları hocamız sayesinde aştık. Önümüzde olimpiyatlar var ve en iyi dereceyi yapmak istiyoruz. Sonra da Avrupa ve dünyada yarışmalarda başarılı olmaya çalışacağız." yorumunda bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ