MENÜ

Zirvede gündem Fenerbahçe

Fenerbahçe’nin Euroleague şampiyonluğu, dün İstanbul’da başlayan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nin de gündemindeydi.

Zirvede gündem Fenerbahçe

Fenerbahçe’nin Euroleague şampiyonluğu, dün İstanbul’da başlayan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nin de gündemindeydi. Zirveye katılan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbıstan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic arasındaki sohbetin konusu Fenerbahçe’nin şampiyonluğuydu. Toplantıyı yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic’in konuşmasının ardından Fenerbahçe’yi Euroleague şampiyonu olmasından dolayı tebrik etti. Dacic’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Dacic’e bir teşekkürüm daha var. Üyesi olduğum Fenerbahçe, Avrupa Basketbol Ligi’nde şampiyon oldu. Biliyorsunuz coach Obradovic, Sırbistanlı. İki sporcu olarak da gerek Bogdanovic gerek Kalinic onlar da Sırbistanlı” dedi. Sırbıstan Dışişleri Bakanı Dacic de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “O zaman bu ortak zaferimiz efendim” deyince salonda gülüşmeler oldu.

‘Güzel bir dayanışmayla şampiyon’

Sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’a dönerek, “Tabii Yunanistan Cumhurbaşkanı değerli dostum, o da üzülmesin. Onların da yine mensubu olan Kostas Sloukas... o da Yunanistanlı, o da Fenerbahçeli. Güzel bir dayanışma ile Fenerbahçe Avrupa şampiyonu oldu. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Gururluyuz. Fair play içinde bunların gerçekleşmesi bizi ayrıca mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı

‘Fenerbahçe çok iyiydi’

Zirve öncesi çektirilen aile fotoğrafından sonra da konu yine Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos birlikte yürürken yanlarına Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Terens Spenser Nikolaos geldi. Olimpiyakos’un şampiyon olmasını beklediğini söyleyen Nikolaos’a Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fenerbahçe çok iyiydi” karşılığını verdi. Nikolaos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden final maçına gelmediğini sordu. Erdoğan da, Ankara’da düzenlenen AK Parti kongresi sebebiyle maça gelemediğini söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ