MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - 26 Mayıs Cuma

İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün yarış programını değerlendirdi.

İstanbul at yarış tahminleri - 26 Mayıs Cuma

26 Mayıs Cuma İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün yarış programını değerlendirdi.

Altılı ganyanda düğüm son iki ayakta çözülür


1.AYAK: İlk iki startında klasının altında koşan REACH THE TOP, üçüncü startında ise artan kondisyonuyla muazzam bir performansa imza atmayı başardı. O gün için dış kulvardan gerçekleştirdiği güçlü akınlarıyla rakiplerine hakim olurken, potoya da oldukça istekli girerek beğenimi kazandı. Ertesi sabah sahalarımızın duayen antrenörlerinden Sabri Bektaş ile bu safkanın yol haritası üzerine biraz sohbet ettik. Ekip olarak klasik koşularda iş yapabilecek bir tay olduğunu düşündüklerini ifade etti. Benim görüşüm de çok farklı değil. İlk isim olarak ısrarla öneriyorum. Uyumlu jokeyi Mehmet Kaya idaresinde katıldığı koşusunu kazanırken zorlanmayan GULAN BINDA, aynı koşunun üçüncüsü URFA GÜLÜ ve bilinen üstün süratiyle KIRDERE ise ilk plandaki rakipleridir.

2.AYAK: Kazandığı yarışı sonrası dört aya veren MEHMETİN ATI, son startıyla birlikte nefes açığını giderdi. Bu kez farklı koşabilir. Müthiş ahır bakımının hakkını kazanarak veren ŞEHLEVENT, bu aralar formunda kıpırdamalar olan ÖNDEREFE, mütemadiyen tabela içinde gelen AKSAKAL, üstün kan hattıyla ÖZBİLGİN ve zaman zaman ters yarışlar koşan GÜNÇALDI öncelikli rakipleridir. TETİNA ve ANADOLU HİSARI ise ihmal edilmemelidir.

3.AYAK: Waneta gibi bir şampiyonun anneden kardeşi olan WENONA, makine provasında ve yarış sprintinde müthiş dereceler sergileyerek adeta ablasına nazire yaptı. İlk startını ablasının çim pistteki izini takip takip ederek kazanabilir. SO EMOTIONAL, SEMİH BEY, TAKAYAMA, BUSE KIZI, RECOBA ve YARALI CEYLAN ise en ufak hatasını geri çevirmeyecek durumdaki rakipleridir.

4.AYAK: Tarihi Kırkpınar Güreşleri Koşusunda, lehine pist ve mesafede start alan ALTINCI HİS, güçlü sprintini tutturması halinde rakiplerine egemenlik kuracaktır. Sıklet handikapına rağmen ŞÜKRÜ, uzun süre sonra sahalara kazanarak dönen SABRİNİN ATI, kalitesinden kuşku duymadığım ERTEMİZ, yeniden form tutan BENYOĞUM ve son yarışına itibar etmediğim ÜNAL AMCA ise kazanacak potansiyeldeki rakipleridir. Bu koşudaki atlar arasında net bir ayrımdan söz etmek güç olduğundan “hepsi” seçeneği üzerinde duralım …

5.AYAK: Güçlü pedigrisi ve yüksek yarış karakteriyle birbirinden etkili performanslara imza atan CHURCHILL FIRE, Özcan Yıldırım idaresinde katıldığı son koşusunu kazanırken potoya adeta mermi gibi girerek daha üst guruplara da göz dağı vermişti. Bugün için bir başka klas jokey Halis Karataş idaresinde bir kez daha kazanması olağan neticedir. Günün ilk bankosu olarak değerlendirebiliriz.

6.AYAK: Son yarışlarında ilk iki sıradan düşmeyerek ne denli iyi durumda olduğunu da kanıtlayan KAFTAN, uygun rakipleri arasında düzlükteki kuvvetli akınlarıyla birinciliğin güçlü, bana göre ise yegane adayıdır. Şansınız ve bahtınız açık olsun …

( 10.3.2.1 ) ( 5.2.11.4.1.6.7.8 ) ( 6.5.2.3.4.1.7 ) ( 2.1.5.4.3.6 ) ( 5 ) ( 2 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ