MENÜ

Hızlı sorgulama ekranından TEOG nakil sonuçları öğrenme 2017

Son dakika gelişmesi... Hızlı sorgulama ekranından TEOG nakil sonuçları öğrenme 2017... Açıkta kalan ve başka bir okulu tercih etmek isteyen öğrenciler için 14-18 Ağustos tarihleri arasında 1. Nakil işlemleri için tercihler alındı. Sonuçlar MEB'in https://e-okul.meb.gov.tr adresinden az önce açıklandı. Sonuç bilgilerinde, öğrencinin kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunuyor.

Hızlı sorgulama ekranından TEOG nakil sonuçları öğrenme 2017

Hızlı sorgulama ekranından TEOG nakil sonuçları öğrenme 2017 | Milli Eğitim Başkanlığı (MEB)... 2017 TEOG nakil sonuçları e-Okul'un ana sayfasında MEB tarafından açıklandı. Sonuçlar 10:45'te açıklanırken, MEB gün içinde sonuçlara dair detayları kendi sitesinden paylaşacak. "Ek kontenjanda ikinci başvurular ne zaman başlayacak?" sorusu da merak ediliyor. 21 Ağustos 2017 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci başvurular yapılacaktır. Son başvuru saati 25 Ağustos 2017, saat 17:00.

Hızlı sorgulama ekranından TEOG nakil sonuçları öğrenme 2017


Ek kontenjanda ikinci başvuru sonuçları ne zaman başlayacak?

Yeni sistem MYS nedir? TEOG'un yerine gelen sınavın bilinmeyenleri...

28 Ağustos 2017

Son kontenjan başvuruları ne zaman başlayacak?

28 Ağustos - 06 Eylül 2017 arasında yapılacaktır. Son başvuru saati 06 Eylül 2017, saat 17:00.

Üst sınıflar nakil işlemlerini nasıl yapacak?

Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.

Açık kontenjan durumu

Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, açık kontenjan için açıklamalarda bulundu. Yılmaz “Açık kontenjan görünmese dahi, o okuldan başka okula geçmek isteyen öğrenci olacağından ötürü, açık kontenjan kavramına dikkat edilmemeli” açıklamasında bulundu.

Puan denkliği

Başvuru yaparken “puan denkliği” aranmayacak. Puan denkliği, 3 başvuru sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna atanmadığı takdirde dikkate alınacak.

Bakanlıktan puanlara dair önemli uyarı

c) 14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.

d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Özel okulda okumak isteyen öğrenciler için buton seçeneği

e) «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

f) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

g) İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile

mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecektir.

ğ) Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

h) Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacaktır. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecektir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ