MENÜ

Kadın Hentbol Milli Takımı finaller için umutlu

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Serdar Eler, yarın Çekya ile oynayacakları play-off rövanş müsabakasını kazanarak dünya şampiyonası finallerine katılan taraf olmak istediklerini söyledi.

Kadın Hentbol Milli Takımı finaller için umutlu

Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maç için Ankara’da iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade etti.

Milli takımın ile Çekya arasında bir fark olmadığını dile getiren Eler, "Eskiden şanslıyız diyorduk, artık şansın ötesinde iddialıyız." dedi.

Çekya’nın Avrupa sıralamasında 11’inci, Türkiye’nin ise 17. sırada yer aldığını anımsatan Eler, "Çok büyük uçurumlar yok. Zor bir maç olacak. Oradaki karşılaşma da zor oldu. Hakemler gerçekten bizi ezdiler. Buradaki maçta hakemler bizi desteklesinler istemiyoruz ama adaletli olsunlar." diye konuştu.

Milli takımın kendisine güvenen bir ekip olduğunu vurgulayan Eler, şöyle devam etti:

"Tecrübeli, ayrıca bir o kadar da genç bir ekibiz. Tecrübe ile gençliği harmanladığımızı düşünüyoruz. 8 yıl sonra kadın milli takımımız Bakü’de madalya kazandı. Bu da çok büyük bir ivme. Savunmayı çok iyi yapmaya başladık. Hücumda de kendi tecrübelerini ortaya koyuyorlar. Bu yüzden kendimizi iddialı görüyoruz."

Ankara’daki taraftarlara da kendilerine destek konusunda çağrıda bulunan Serdar Eler, "Milli takımı desteklemek onur ve şereftir." ifadesini kullandı.

Yeliz: "Finallerde olma hissini yaşamak istiyorum"

A Milli Kadın Hentbol Takımı Kaptanı Yeliz Özel, dünya şampiyonasına katılmak istediklerini belirterek, "Şansımız yüzde 80 diyebilirim. Finallerde olmak paha biçilemez." dedi.

Türk Milli Takımı’nın 41 yıllık süreçte hiçbir başarısının olmadığını dile getiren Yeliz, şunları kaydetti:

"İlk olarak biz bunu başarmak istiyoruz. Kesinlikle bizden üstün bir takım değil. Son 1 dakikada fark 4 gole çıktı. Hakemler sağ olsun, rakibe 10 tane 7 metre atışı tanımışlar. Çok ümitliyiz. İnşallah 41 yıl sonra Türk hentbolu adına bunu yaşatmak istiyoruz. Aradaki 4 gol fark bizim için avantajdır. Bizler buraya ümitli döndük. Ben ve takım arkadaşlarım artık finallerde olma hissini yaşamak istiyoruz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ