MENÜ

Bursa at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'ın yorumları

Fanatik Hipodrom yazarlarından Tolgahan İmal'ın, Bursa at yarış tahminleri...

Bursa at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'ın yorumları

SMOOTH RUNNER kum pistte farklı koşar, SILVER COIN yine geçilmez…

1.AYAK: Pedigri bakımından çok beğendiğim bir safkan olan SMOOTH RUNNER, eşkal olarak da farklı görünüyor. Çim pistte katıldığı iki koşuda varlık gösteremeyen safkan, sentetik pistteki son startında ise nispeten sert rakipleri arasında beşinci olarak fena koşmadı. İlk defa çıkacağı kaba kum pistte çok daha iyi bir performans sergileyerek kazanacağını düşündüğüm safkanı, günün cazip bankosu olarak değerli okurlarımıza öneriyorum.

2.AYAK: Caş’ın yetenekli taylarından birisi olan KUĞU GÜZELİ, Bursa ve İzmir pistlerinde katıldığı yarışlarında son derece tatminkar performanslara imza atmayı başardı. Son yarışında İstanbul çiminde çok sert rakiplerinin hemen dibinde altıncı kalan safkan, yeniden Bursa’ya kendi gurubuna döndü. Ekürisiyle beraber ilk şansı hak etmekte. Kum piste yatkın orijininin hakkını vermeye başlayan GÖRKEMLİ, son metrelerde güçlü gelebilen GAYEMSU ve start çıkışında problem yaşamazsa farklı koşmasını beklediğim KOBAT ise birincilik mücadelesine iştirak etmesini beklediğim diğer kısraklardır.

3.AYAK: İnişli çıkışlı performans grafiğine sahip olan WASAHOF, uygun rakipleri arasında birinciliğin en güçlü adayıdır. Son haftalarda form sıçraması gösteren MAGAFORCE, ekürisiyle birlikte TINAS FIRTINASI, kazandığı yarışında sürprizi gerçekleştiren NEHİR CAN, etkili sprintini tutturması halinde GOLIATH, son yarışıyla birlikte kondisyon açığını gideren WEST GROVE ve starttan sağlıklı çıkabilirse KOBATER ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

4.AYAK: Kısa ve orta mesafeli kum yarışlarında birbirinden başarılı temsilcileri bulunan Cuvee’nin, yine kumcu bir anne hattının mensubu olan Çınar Kızı isimli kısraktan verdiği tayı SILVER COIN, ilk yarışını kazandıktan sonra çıktığı ikinci yarışını da 1100 metrede 1.07.93 ile kazanırken en yakın rakibine 3 saniyeye yakın fark yaptı. Şu an için Bursa’daki en formda İngiliz tayı olduğunu düşünüyorum. Bu şartlar altında üçüncü yarışında da geçilmezliğini korumasını beklediğim safkanı, günün ikinci bankosu olarak Fanatik Hipodrom okurlarına önermekte sakınca görmüyorum.

5.AYAK: Taşkent Koşusunda, süratli orijinine yakışır performanslar sergileyen CANFATİHİM, özellikle İstanbul çimindeki son yarışını kazanırken ne denli formda olduğunu gösterdi. Pist ayrımı yapmayan yetenekli safkan koşuda ilk şans verdiğim isimdir. Son yarışında üst gurupta varlık gösteremeyen SELKUT, aşina olduğu Bursa kumunda ilk ve sert rakibidir. Henüz maiden bir safkan olsa da zamanla farklı işlere imza atacağını düşündüğüm HACIVAT ve inatçı yarış karakteriyle MANİDAR ise jutlak suretle değerlendirilmesi gereken diğer taylardır.

6.AYAK: Günün son ayağının aynı zamanda günün en zorlu koşusu olduğunu da aşikar. Bu sebeple mümkün olduğunca fazla sayıda safkana yer vermek doğru olacaktır. QUICK RATE, HILL HEAD, PERFECT YILDIZ, BOBUSHKA, ANTONOV, AIRTOUCH, VOLİ, HEADWAY, ARCHMAN, MARMARAY ve VELİAHT benim ilk planda önereceğim safkanlar olup, imkanlar elverdiği takdirde bu ayak kapatılmalıdır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 9 ) ( 6.2.1.3 ) ( 6.5.8.2.3.4.1 ) ( 2 ) ( 1.3.6.2 ) ( 7.15.5.4.16.8.13.14.10.11.1 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ