MENÜ

Şampiyon bu kez Çanakkale'de zafer arayacak

Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan ralli şampiyonalarının birleşmesiyle düzenlenen Balkan Ralli Kupası’nın dördüncü ayağı, 30 Haziran-02 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak. RedBull.com’un medya partneri olduğu Rally Troia, RedBull sporcusu Yağız Avcı yine en büyük favori olarak gösteriliyor. Nefes kesecek yarışların en hızlı ismi Türkiye Şampiyonası’nda da puan kazanıyor.

Şampiyon bu kez Çanakkale'de zafer arayacak

Heyecanın gün geçtikçe arttığı Balkan Ralli Kupası’nın dördüncü ayağı Çanakkale’de olacak. Romanya, Bulgaristan ve Gürcistanlı sporcuların da mücadele edeceği organizasyon, bu haftasonuzorlu etaplarıyla nefesleri kesecek. Yarışlarda RedBull sporcusu Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez ikilisi de ter dökecek. Şampiyona, RedBull.com’un medya partneri olduğu Türkiye Ralli Şampiyonası’na ve düzenleme gereği Bulgaristan Ralli Şampiyonası'na da puan verecek.

Çanakkale’nin mükemmel boğaz manzarasının da eşlik edeceği RallyTroia, 30 Haziran Cuma kordon boyunda yer alan Truva Atı önünde folklor gösterileri ve konserler ile başlayacak. Cumartesi sabahı ise ekipler motor çalıştıracak, Paris ve Homeros etaplarını ikişer kez kat edecek. Akşam saatlerinde de şehir merkezinde yer alan TroiaHorse seyirci özel etabı geçilecek.

2 Temmuz Pazar sabahı 11:00'de başlayacak son günde ise, Assos, Apollon ve RedBull.com etapları koşulacak. Pilotlar toplamda 8 etapta 154.3 km yol gidecek. Özellikle RedBull.com etabı, Türkiye Şampiyonası’na ekstra puan kazandırdığı için büyük önem taşıyor.

Aynı konseptte düzenlenen bir önceki Bulgaristan Ralli’sini, RedBull sporcusu Yağız Avcı kazanmayı başarmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ