MENÜ

'Hocamızı Süper Lig'den istediler'

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone programına konuk oldu.

'Hocamızı Süper Lig'den istediler'

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone programına konuk oldu. İzmir ekibinin başkanı, teknik direktör Hüseyin Eroğlu'nun Süper Lig'den teklif aldığını açıkladı. İşte Özkan'ın sözleri:

'24 oyuncumuz altyapıdan'

"26 futbolcu toplandık bugün, yalnzıca A Takım konumunda 2 oyuncu var. 24 oyuncu özkaynağımızdan. Ve kıdemleri 6.5 yıl. Bu herhalde dünya rekorudur. Yaş ortalaması da 20.9 olan bir takıma sahibiz şu anda. Çocuklarımızı küçük yaşlarda eğitime aldığımız için bu. Çok heyecanlıyız. Genç oyunculardan kurulu bir takımla bu sezon mücadele edeceğiz. 2000 doğumlu oyuncularımız bile olacak A Takımımız'da. Bu genç takımla 3-4 abi transfer yaparak bu sezona gireceğiz. Üreten kulüp olarak alnımızın akıyla geçmek istiyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Altyapıcılıkta 10 yılımız geride kaldı."

'Gönüllerin şampiyonuyuz'

"Geçen sezon Bandırma maçından sonra bir karar aldık. Böyle oynadıktan sonra 17-18 yaşında evlatlarımızla çıkar oynarız dedik. Ocak'ta da bunu hayata geçirdik. İkinci yarıda Eskişehirspor'a karşı da öyle çıktık. Ve herkesin bildiği gibi sezonun sonunda çok iyi bir çıkış yakalayarak averajla Play-Off'u kaçırdık. Tabi biz kaçırdık demiyoruz. Bana göre şampiyon olduk. Gönüllerin şampiyonu olduk. Futbol antrenman yaşları daha büyük gençlerimizle üretmenin ne kadar değerli bir şey olduğunu herkese göstereceğiz."

'Evlatları bırakmak olmaz'


"Hüseyin Eroğlu hayırlısıyla Süper Lig'den bu sene teklif aldı. Bana da söyledi. Ancak onunla yapacak çok işimiz var. Kabul etmedik. Hüseyin hoca ve ekibiyle 10 yıldır beraberiz. Başarının en önemli faktörü istikrar. Artık hocamızla konuşmamıza bile gerek yok, gözlerimizle bile anlaşıyoruz. Evlatları eğitirken bırakmak, çocukları evde bırakıp kaçmak gibi bir şey. Öyle bir şey mümkün değil. Yapacağımız şeyleri Hüseyin hocayla çok etraflı bir şekilde konuşuyoruz."

'Profesyonellik algısı sorun'

"2019-2020'de TFF 1. Lig'de doğrudan şampiyonluğa oynamak istiyoruz bu çocuklarımızla. O zaman tabii bu takımın yaş ortalaması da 23 olacak. Yetiştirici kulüpler bunu oturturuyorlar. Biz özkaynak düzenine girmek zorunda kaldık. Çünkü diğer profesyonel futbolcuların profesyonellik algısında problem var ve bu da bizim çocuklarımıza olumsuz yansıyor. Bunu da bu şekilde aşıyoruz."

'Berke için anlaşma yakın'

"Berke için Avrupa'nın 3 büyük takımıyla anlaşma noktasına geldik. Çok ciddi teklifleri var. Ancak, 'Madem bu kadar para istiyorsun. A Takımı'nda oynat. Öyle alalım' dediler. Biz de bu sene A Takımımız'da inşallah oynatacağız. Tabii elimizde Erce gibi iyi bir kaleci daha var. Forma rekabetinde kim daha iyi olursa o oynayacak. Hüseyin hocamızın da en sevdiğim yanı bu zaten. Formayı adaletli bir şekilde dağıtıyor her zaman."

Haberin Devamı
YORUM YAZ