MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

11 Temmuz Salı Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

BADARBUNGA fit duruma ulaştı…

1.AYAK: Üç yaşlı Arap tayları yarış hayatlarına bu koşuyla birlikte merhaba diyecekler. Sağlıklı ve başarılı yarış yaşamları olsun… Efsane kısrak 26.Kemiyetülırak’ın, verdiği yavrularıyla tarih yazan kızı Ajda, Bozdağ, Dayıbey ve Birgi gibi muhteşem atların annesiydi… İşte o Birgi’nin temsilcisi olan Birgican, İzmir pistindeki etkili yarışları ve mükemmel eşkaliyle hafızalarda yer edindi. Bu koşudaki tayı SERDÜMEN ise üstün kanının hakkını ilk startında verebilir. Avantajlı start kurası çeken ve çok sayıda uzun galobu bulunan GÖLCÜKŞİMŞEĞİ ilk ciddi rakibidir. Orijin açısından çok beğendiğim bir tay olan UMUTLU, Özgünhan’ın yetenekli bir tayı olan AVZER ve kariyerinde bir milyon TL’nin üzerinde kazanca sahip olan Şimşek Zaferi’nin tam kardeşi Meyede isimli kısrağın, şampiyon Turbo’dan verdiği tayı ŞİMŞEK KRALI ise kazanabilecek potansiyelde gördüğüm diğer isimlerdir.

2.AYAK: Gölbaşı Koşusunda, gelmiş geçmiş en iyi aygırlardan birisi olan Victory Gallop’un, en başarılı temsilcilerinden birisi olan BADARBUNGA, 1500 metrede katıldığı beş koşudan ikisini kazanırken, birinde ikinci, birinde ise üçüncü olmasını bildi. Yine bu mesafede 1.33.59 gibi hatırı sayılır bir derecesi bulunan safkan, yaklaşık beş ay sonra gördüğü iki koşu ile açıklarını giderdi. Daha iyi durumda ve usta jokeyiyle katılacağı mücadeleyi lehine çevirmesini bekliyorum. Günün bankosu olarak değerlendirmeye alabiliriz.

3.AYAK: Türksoy Koşusu’nda, her ne kadar beş safkan start alsa da “gelmez” diyebileceğimiz bir isim görünmüyor. Üst üste ikincilikleriyle ne denli formda olduğunu ve her an kazanabilecek kapasiteye ulaştığını kanıtlayan SPEEDY GUNNER, geçen seneki performansına henüz erişemeyen ama kalitesine olan inancımı yitirmediğim EL ASESINO, son haftalarda formunu oldukça geliştiren HUNZACH DANCER, kolay kolay tabeladan düşmeyerek üstün karakterini gözler önüne seren KHOR KALBA ve jenerasyonunun en iyi kısrakları arasında koştuğu son yarışını önemsemediğim AYZA sıralamasını mümkün olan son isme kadar değerlendirmekte fayda var.

4.AYAK: Bölünen Şartlı-1 mücadelenin diğer tarafında iki safkanı hazırlık ve orijin bakımından önde görüyorum. Çok sayıda birinciliği ve sert guruplarda tabelaları bulunan kabiliyetli safkan Yoldaş’ın anneden kardeşi olan YOLDAŞHAN, çok sayıda 1.000 metrelik iş gerçekleştirerek kusursuz bir hazırlık evresi geçirdi. Özellikle bunlardan sonuncusunda 1.09.4/28.2 R derecesiyle fit duruma ulaştığını kanıtladı. Yarış hayatına birincilikle başlaması benim için sürpriz olmaz. Nitelikli kısrak Dürdane’nin, yeterli hazırlıklara sahip temsilcisi DİRİLAN ise en ufak hatasını geri çevirmeyecek güçlü rakibidir. İki tay arasındaki mücadelenin galibinin, koşunun da galibi olacağı kanaatindeyim.

5.AYAK: Seymenler Koşusunda, dünya yarışçılığına damgasını vurmuş bir şampiyon olan Curlin’in, büyük şans ile ülkemize getirilen temsilcisi EUPRHATES, tam manasıyla gerçek potansiyelini şimdiye kadar yansıtmasa da son haftalarda ciddi bir aşama içine girdi. Üst üste kazanarak formunun karşılığını da alan safkan, kendisi kadar kaliteli ve formda ekürisi GLOIN ile favori olmayı sonuna kadar hak ediyor. Son yarışında Kinowa gibi bir safkanı kısa mesafede geçmeyi başaran HOT CHOCOLATE ve uzun sprint yeteneğiyle MORE THAN A GAME ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

6.AYAK: Günün zorlu koşusuna katılacak olan safkanlar 36.000 - 60.000 TL arasındaki çeştli bedellerle satılık durumdalar. Bu zorlu koşuda etkili sprintiyle LILYANTUS favorimdir. HARZEMŞAH, BEYNAM, SEFİRE SULTAN, SESİL SULTAN, BARBAYANNI ve MY SOUL ise sırasıyla önereceğim diğer safkanlardır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

(4.2.3.6.1.5) (4) (2.1.5.3.4) (6.2) (5.2.4) (3.5.2.10.6.1.4)

Haberin Devamı
YORUM YAZ