MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

15 Temmuz Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

PALERMO nefesli başlatır

1.AYAK: PALERMO ’ya olan sevgimi biliyorsunuz. Son yarışından önce de zaten ‘’Gözbebeğim Palermo’’ başlıklı köşe yazımda sayfamın yarısını kendisine ayırmıştım, yine onure etti. Aynı şeyleri yazmamak için açıklamayı kısa tutacağım. Bu kez grup sertleşmiş olsa da üçüncü kez ard arda koşacağı 1400 ’de bu grubu da vurup, altılıya nefesli başlatacağı kanaatindeyim, üçüncü kez bankomdur.

2.AYAK:Formunda önemli gelişmeler gözlenen BEKİRİM, bir ara İstanbulda Satış koşularında boy gösteriyordu, el değiştirdikten sonra İzmire getirildi, buraya uyum sağlama sürecini bitirdiğini artık fişi çekme pozisyonuna geldiğini son yarışında belli etti, favorimdir. Çimdeki ilk yarışında tutacağının sinyalini veren NALDÖKENLİ GAKGOŞ, sprint mesafesini iyi ayarlarsa sürpriz yapabilir, rakip gördüğüm ilk isim olup, her ne kadar son dönemde gözden düşse de, 52 ’yi yarış hayatında ilk kez görecek olup, rakipleri arasında en kariyerli 2. isim olan, ayrıca civi ’sinde 3 tane açık yarış koşma deneyimi bulunan, bunların dışında, kazanmış olduğu her iki yarışıda bu mesafede olan RAMAZANEFENDİ, yarış seçilerek koşulan son startında 5.olmasına rağmen kazananla arasında pek bir fark olmayan, ki o derecesi bu grupta koşan atlar arasında mesafede en iyi ikinci bitiriş derecesine sahip olduğuna dikkat çekmek istediğim LAST ROMAN, yaklaşık 7.5 aylık tedavi sürecinden sonra bu koşuya noksansız hazırlandığı bilgisini aldığım dinçlik yarışı yapma yapacak WAIT FOR IT, çime ilk kez çıkacak olup, anneden kardeşi ‘’Victory Rhytm’’ in çimde iki kısa vade kazandığı varsayımıyla kendisininde tutma ihtimali bulunan RED KIT, takibimdeki TİRAN, şanslı gördüğüm diğer isimlerdir.

3.AYAK:Son iki yarışının ilkinde kendisiyle aynı stildeki ‘’Azadağa ’’dan karşılara dönene kadar pres yediği için direnemeyen, son startında da yine aynı stildeki ‘’Tilki’’ den dolayı numarayı alamayınca gerçek koşusunu yapamayan MİRZALAĞA, bu kez aynı stildeki (İrembeyi) rakibinden erken sıyrılırsa bu grubu rahatlıkla geride bırakır. İlk kez çıkacağı İzmir pistini yadırgar ya da yine nefeslendirilmezse NEVRUZ ÇİÇEĞİ ile MÖSYÖSPARTAKÜS devreye gireceğini düşündüğüm isimlerdir.

4.AYAK:TINASOĞLU ’nun son yarışında ‘’Merkür’’ ü kaçırmayım diye sarfettiği aşırı efor kendisinin düzlükte arttıramamasına sebep oldu. PRETTY DUCHES, yarış koştukça oturuyor, dişi tay olduğu için son yarışına oranla azalan 6 kiloluk sıklet kendisini rahatlatacaktır. SARIŞIN KURT, vasat kum yarışından sonra çime çıkınca buraya daha aşina olduğunu gösterdi. ZORBAS, yakın markajımda.

5.AYAK
:Kuma çıktığı ilk yarışını kazanan KÜÇÜK ERAY, binebileceği başka atlar varken kendisini tercihleyen pilotuyla favorimdir. Bir nevi rövanşa çıkacak olan MANİLYA ile DAYBAHADIR ikilisinden, MANİLYA 3 kilo almış, DAYBAHADIR 3 kilo düşmüş, aradaki fark 6 ’ya çıkmış, bakalım iyi at kilo kaldırır sözümü çıkacak, biz daha tayız bunun için erken sözü mü çıkacak? Aradan sonra yarış gören ESKICITY de artan nefesiyle buranın sürprizidir.

6.AYAK:Sıralamam şablondadır.

5 // 1,14,6,16,8,12,4 // 1,9,2 // 2,8,1,3 // 2,4,1,8 // 4,6,3,10,8,2

Haberin Devamı
YORUM YAZ