MENÜ

Karatede hedef Sofya'nın üzerine çıkmak

Türkiye İşitme Engelliler olimpiyat kafilesinin en kalabalık sporcu grubuna sahip olan Karate Milli Takımı, Deaflympics 2013’te aldığı 6 madalyanın üzerine çıkmak istiyor.

Karatede hedef Sofya'nın üzerine çıkmak

Dört yıl önce Sofya’da yapılan Deaflympics’te ülkemize 6 madalya kazandıran İşitme Engelliler Karate Milli Takımı’nın Deaflympics 2017’deki ilk hedefi bu sayıyı arttrmak. 18 – 30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan oyunlar öncesinde teknik direktör İbrahim Ercin açıklamalarda bulundu.

Ercin, 24 sporcu ile Türkiye Olimpiyat kafilesinin en kalabalık branşı olduklarını hatırlatırken, “Kadroyu Türkiye şampiyonasının birincileri ve ikincilerinden oluşturduk. Badi sistemiyle sporcularımız çalışarak hazırlandı. Bazı sporcuları iki üç kategoride kullanabilirdik ama bütün sporcular görev alsın diye her kategoriye bir sporcu koyduk. İnşallah, hepsinden madalya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Deaflympics 2013’te kazanılan 1 altın madalyanın üzerine çıkmak istediklerini söyleyen Ercin, “İlk hedefimiz Sofya’da ferdi olarak aldığımız 1 altının üzerine çıkabilmek. En az 1 takımla da şampiyonluk kazanmak istiyoruz ama diğer takımlarla da kazanırsak çok daha iyi olacak” dedi.

FATİH UNVANINI KORUMAK İSTİYOR

Madalya umutlarımızın başında gelen Fatih Çiçek ise 2013’teki başarısını devam ettirmek istiyor. Fatih, “Ben önceden Bulgaristan’da yapılan olimpiyat oyunlarında şampiyon oldum. Benim Samsun’daki hedefim tekrar şampiyon olmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak” açıklamasında bulundu.

EN KALABALIK KAFİLE

Teknik direktör İbrahim Ercin önderliğindeki Karate Milli Takımında Uğur Sezginer, Osman Ayhan, Ahmet Çelebi, Adnan Çelen, Feray Erel, Nurkan Kayacık antrenör ekibinde yer alıyor. 24 kişilik olimpiyat kadrosunda ise şu isimler bulunuyor:

Gamze Kersteci, Osman Kula, Melek Morgil, İrem Özkar, Brak Can, Rümeysa Akyüzlü, Mehmet Ali Sapmaz, Melek Dereköy, Volkan Kardeşler, Şükrü Dündar, Fatih Çiçek, kader Işık, Sena Sönmez, Rezzan Işık, Zeliha Işık, Fatih Akbulut, Abdullah Ataş, Şaban Köse, Yücel Taşkulak, Burak Tiryaki, Oğuzhan Genç, Rıfat Onay, Doğan Kazmacı, Ümit Özçevik.

Haberin Devamı
YORUM YAZ