MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

16 Temmuz Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir’de alkışlar VELİAHT BETÜL’e

1.AYAK: Sıralamam şablondadır.

2.AYAK: OĞLUM EMİR’in son kısa vadeli yarışta önünde bitiren ilk üç at (Ağapersen, Altıncı His, Eser) burda koşsa 1.05’ koşar. ZABALAM’ın son yarışında geçildiği kısrakı (Razyana) zaten bu grupla mukayese edemem. O koşularına oranla kilolarındaki değişmelere bakıyorum, ufak tefek şeyler. Yetmez diyor, uzun çim performanslarına bakıyorum Oğlum Emir 2 kez, Zabalam 4 kez kazanmış, Zaten favori çıkarlar. Ters at arayışına girelim. Mesela TAŞIYAN, 9 ay aradan sonraki beşinciliği bana göre tatminkardı, ama onu dinçlikle yaptığı için sonraki startında başarısız oldu, ardına yaptığı ikinciliğinde nefesi toparladım geliyorum havası verdi, üstelik o yarışına oranla 8 kilo düşüyor. Aynı keza DAYI DAYI’da 6 ay aradan sonra koştuğu üçüncü yarışındaki tabelasında düzeldiğini gösterdi, ki son startında ‘’Zabalım’’ ın sadece 15 salise gerisinde bitirdi. Son bir ters at daha söyleyim, ZAMAN YOLCUSU, klasik lafım bir bakmışsınız gök nurlu, bir bakmışsınız yağmurlu, ters köşeleri seven bir at, yerimiz varsa ilave edelim.

3.AYAK: OĞLUM CEM, aradan sonra koştuğu hiçbir yarışında geçilmedi, burada önemli olan bu zamana kadar hep kısa ve orta mesafelerde koşan bu safkanın mesafe tutup tutmayacağı. Anneden herhangi bir koşan kardeşi bulunmadığı fikir sahibi de olamıyorum, iki ihtimalli bir yarış olup, tutarsa şovuna devam eder. Tutmazsa burası karışır, son iki uzun çim yarışında gövde gösterisi yapan GARAVAS, henüz maiden olmasına rağmen buraya kaydolması ata olan güvene işaret edip, 4 ay aradan sonra yarış gören, çime ilk kez çıkan, bunların yanı sıra ‘’Balçibin, Celeritas’’ gibi zır çimci açık yarış atlarının anneden kardeşi olan CANDY COURT, çimde maiden olmasına rağmen 2’lideki atla 3’lüdeki at aynı olmadığı için bir kez daha görmek lazım diyebileceğim RECO, son ikinciliğinde yeşil ışık yakan BİNGÖLLÜM devreye gireceğini düşündüğüm isimlerdir.

4.AYAK: Taylığında birçok yarışında gövde gösterisi yapan, 3’lüye dönünce son olarak Kısa Vade kazanıp, 3.5 aylık tedavi sürecine giren, aradan sonra kaldığı yerden devam edip yine süsleyen, sonra ekibinin uzunda denediği, boşlukta dördüncü kalan, 1 yarışla fikir sahibi olamam elbette, ama şimdilik kısa ve orta mesafelerde daha iyi koşacağını ardına çıktığı yarışını yine kazanarak gösteren, ve bu koşuda ‘’Badegül ve Erendira’’ gibi önde gitmeyi seven atlar olduğu için, süratli gidecek koşu ekmeğine yağ süreceği kanaatinde olduğum VELİAT BETÜL’ün ilk kez çıkacağı Şirinyerde İzmir’in halkının da gönlünü fethetmesini bekliyorum.

5.AYAK: Kısa vadeli son yarışına oranla daha müsait rakipleri bulan kalite FAIR MONT, son startında bir önceki yarışındaki GRUP 2 mücadeleden etkilendiğini hissettiğim bu kez daha iyi koşacak ICE PRINCESS, bombayı patlattığı son yarışında sizlere ilk sırada önerdiğim HANSHI, son yarışına oranla 7 kilo almasına rağmen, ondan önceki yarışını 60’la kazanan istim üzerindeki ENRICOM, öne çıkardığım atlardır.

6.AYAK: ZİLLİ, OĞLUM KAYRA, BABATAY üçlüsünü ayırmıyorum.

4,8,2,6,7,1,3 // 1,4,3,12,6 // 8,1,2,3,5 // 1 // 4,2,5,1 // 1,2,9

Haberin Devamı
YORUM YAZ