MENÜ

Afrika'da Futbolun Geliştirilmesi konferansı

Fas Kralı 6. Muhammed, Afrika’da futbolun geliştirilmesi ve kara kıtanın Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hakkının savunulması çağrısı yaptı.

Afrika'da Futbolun Geliştirilmesi konferansı

Fas Kralı 6. Muhammed, Afrika’da futbolun geliştirilmesi ve kara kıtanın Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hakkının savunulması çağrısında bulundu.

Fas’ın Suheyrat kentindeki "Afrika’da Futbolun Geliştirilmesi" konferansının açılışında yazılı mesajı okunan Kral 6. Muhammed, gençlerin gelişimi, aşırılıktan korunmaları, yasa dışı göç gibi maceralardan kaçınmaları için başta futbol olmak üzere her türlü spor faaliyetinde ilerleme kaydedilmesinin önemine vurgu yaptı. Kral, "Afrika doğal kaynakları açısından zengin bir kıta. Ama her şeyden önce, nüfusunun üçte ikisini oluşturan gençleriyle zengin. Biz gençlerin, yeteneklerini gösterebilecekleri uygun şartlar sağlandığında etkili bir katkı sunacaklarına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Açılışta konuşan FIFA Başkanı Gianni Infantino da Afrika’da futbolun her düzeyde ilerleme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Infantino, Afrikalı takımların fark yaratabileceği ve dünya futbolunda önemli yerlere gelebileceği değerlendirmesinde bulundu. "Afrika’da Futbolun Geliştirilmesi" konferansının 2 gün sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ