MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

18 Temmuz Salı Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

NEHİR CAN’a güveniyorum

1.AYAK: Son zamanlarda en zor gördüğüm yarışlardan birisi. Sebeplerim, 12 atın 10 tanesi son yarışlarına oranla hep kilo almışlar, birçoğu eski gücünde değil, çok kaliteli bir isim olup da uzun ara veren de var, ayrıca bana göre apranti dağılımında da denge sağlanmamış, tamamen değil ama genel anlamda daha formda atlara daha formsuz, daha formsuz atlara daha formda biniciler binmiş, kolay kolay hiçbir koşuyu hepsi verip geçmediğimi biliyorsunuz, ama bu yarışta kredim olsun, çünkü eksilttiğim iki at var, gidip 10 at verip de kalan 2 atdan biri gelirse, dünya başıma yıkılır, anlayışınıza sığınarak buraya karışmıyorum, ben kendi şahsi kuponumda hepsi verip en sürprizini bekleyeceğim.

2.AYAK: 4.80 ganyan çıktığı son startında siz değerli okuyucularımıza köşemde banko önerdiğim NEHİR CAN, mükemmel form tuttu. Ve mesafesini bulunca da bir önceki ters mesafedeki kötü yarışlarının izlerini sildi. Yine bankom olduğu için aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Yarış içerisinde hem kaçabilen hem bekleyebilen yetenekli kısrak için tek dikkatimi çeken ayrıntı biraz daha kilo düşmesi, Recep Özşahin’de bu aralar çok formda, Pazar günkü başlık tekim Veliaht Betül’ü de o getirmişti, bu kardeşimizle yıldızlarımız uyuşuyor, bu kısrağada ilk kez binmiş kazanmıştı, yine bankomdurlar.

3.AYAK: Aslında bu yarışa ‘’BABALARIN BABASI’’ kayıtlıydı, o koşsa ikinci banko olarak önerecektim, ekibi burayı pas geçti. Bende de ibre GÜNEYDOĞU’luya döndü. Bu at bu zamana kadar İstanbul dışından adım atmadı, hep sentetik ve çim koştu, ilk kez deplasmanda kaba kuma çıkacak. Çok süratli bir at buraya uyum sağlarsa bir solukta bitirir o kazanır. Uyum sağlamazsa yarış karışır. Yaklaşık 3 aylık tedavi sürecine dinçlikle olumlu tepki verme ihtimali bulunan MARDİNKAPI SULTANI, son kazandığı yarışı maiden olmasına rağmen göz dolduran TUTARLI, 5 gün önce bileği bükülmeyen ‘’Romeo’’ nun kazandığı son startını önemsemediğim, nispeten daha müsait rakiplerle yarışacak olan BREDELAL devreye gireceğini düşündüğüm isimlerdir.

4.AYAK: Son startında bu grupla mukayese etmeyeceğim ‘’My Will’’ gibi ümit vaat eden bir ismin kazandığı yarışta boşluk da üçüncü kalmasına rağmen, bu gruba yeterli gördüğüm ANFIELD, favorimdir. Geçen yarışında İstanbulda sentetikte denenen, bir önceki kaba kumdaki ikinciliği tatminkar olup yeniden evine dönen CAMBAZ OSMAN ile yarış koştukça oturmaya başlayan CİVANALİ diğer şanslı gördüğüm isimlerdir.

5.AYAK: İlk kez çıktığı Kocaeli pistinde dışarılara savrulmasına rağmen usta jokeyinin yeniden toparlayıp fotoya attığı BİLBİLAN, 6.5 ay aradan sonra iki yarış görüp artık nefesi tık moduna bindirdiğini düşündüğüm kalite TOROSDAĞI, ters at ALTUNSARAY, 12 gün içinde 3.yarışını koşacak olup 10.5 kilo almasına rağmen sınıf değiştiren KIRMIZIKAYA öne çıkardığım isimlerdir.

6.AYAK: Bu kez 57’den 50’ye düşmesi kendisini önemli ölçüde rahatlatacak olan süratli safkan AYTEMİZ, istim üzerindeki TOYGAR, yarış kollayan istikrarlı KOMSHU üçlüsünü tutuyorum.

HEPSİ // 2 // 5-3-1-2 // 3-1-2 // 6-10-1-2 // 11-5-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ