MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

18 Temmuz Salı Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

BLACK NIGHT birincilikle başlayabilir...

1.AYAK: Altılı ganyan sonucu kestirilmesi güç ve denk atlatın bir araya geldiği koşu ile start alıyor. Bu sebeple ihtiyatlı olmakta fayda var. Nispeten istikrarlı koşsa da kazanmakta zorlanan YILDIZABAKAN, rakiplerinin uygunluğu ile favorimdir. Bu gibi mesafelerde tatminkar yarışları bulunan ZULÜMKAR, son iki yarışında varlık gösteremese de ATOMBOMBASI, takibimdeki atlardan HÜNKAR, kısa mesafelerde enteresan çıkışları bulunan NASİBİN, son metrelerdeki ataklarıyla sonuç almaya çalışan DOĞU PINARI ve benzer bir taktikle koşacak olan AŞK VE GÜL ilk planda ayrımsız şekilde önereceğim safkanlar.

2.AYAK: Gerek anne gerekse baba hattından tam bir kumcu orijine sahip olan KRALINADAMI, Ankara kumundaki son yarışını düzlükteki güçlü akınlarıyla kazandı. Üstelik potoya yaklaştıkça rakipleriyle arasındaki fark giderek açıldı. Bu görüntüyü safkanın ne denli formda olduğunun kanıtı olarak kabul edebiliriz. Devam eden üstün formuyla bir kez daha kazanmaya yakındır. Demirdöven gibi bir şampiyonun tam kardeşi olan BATINHAN, kalitesi ve süratli stiliyle bir çırpıda bitirmeye çalışacak. Uygun gurupta bunu başarabilir. İki safkan arasındaki mücadelenin ganyan olacak ismi tayin edeceği kanaatindeyim.

3.AYAK: 2 yaşlı İngiliz tayları bu koşu ile birlikte yarış yaşamlarına merhaba diyecekler. Her daim ayakları düz bassın… Cash Akçe gibi bir safkanın anneden kardeşi olan Forgiveness’in, muhteşem aygır Victory Gallop’tan verdiği tayı BLACK NIGHT, ilk yarışına uzun galoplarla hazırlandı. Hazırlıklarındaki dereceleri de oldukça tatminkar olan tayı, birincilikle başlayabilir. Etkili jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde günün bankosu olarak değerlendirebiliriz.

4.AYAK: Cemal Tekelioğlu anısına düzenlenen mücadelede, son metrelerde çok güçlü gelebilen GÖLCÜK ASLANI, artan form seviyesiyle bu kez farklı koşarak birinciliğe ulaşabilir. Eski günlerine dönüş sinyali veren KARAESER, biraz uzayan mesafeye rağmen kalitesiyle ERKMEN, İstanbul’dan çok iyi durumda giden VELİ CAN KIZI, düzlükteki bitip tükenmek bilmeyen ataklarıyla EXCALIBUR ve start çıkışında sıkıntı yaşamazsa AKHUN birincilik mücadelesine dahil olmasını beklediğim rakipleridir.

5.AYAK: Yine denk güçteki safkanların mücadelesini izleyeceğiz. Son yarışında kapandığı için üçüncü kalan INDIANAPOLIS, son haftalarda formunu ciddi şekilde geliştiren KINGSTON BOLT, üst üste üç yarış kazanarak Ankara sezonuna harika başlayan mesafeye yatkın CAPILANO, son yarışına itibar etmediğim IŞILAY, 2.16.66 ile bu mesafedeki en iyi dereceye sahip olan PERCEPTION, son yarışında sprintinde geciken SUN OF NILE, nihayet gerçek gücünü yansıtmaya başlayan LOST ON YOU, çim piste uyum sağlayan HARZEMŞAHLI ve sıklet avantajıyla MY SOUL sıralamasını imkanlar oranında değerlendirmeye alalım.

6.AYAK: Ankara çiminde birçok başarısı bulunan I SAW THE SUN, favori olarak çıktığı son yarışında düzlüğe dezavantajlı şekilde çıktığı için kazanma şansı kalmayınca jokeyi tarafından pek zorlanmayarak olduğu yerde bitirerek tabelayı tamamlamıştı. Süratli gideceği aşikar mücadelede, etkili sprintiyle farklı bir performansa imza atacağı kanaatindeyim. Ekonomik kupon yapacak okurlarımız bu kısrağı günün ikinci bankosu olarak değerlendirebilirler. Üstün süratiyle KÜÇÜK MATRA ve beklenmedik anlarda sahneye çıkabilen GRAND SPRING ise daha fazla yazma imkanı olan okurlarımıza önereceğim isimlerdir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

4-1-5-6-10-2-9
1-2
2
7-3-2-8-5-4
8-4-3-1-2-3-7-6-5
1-2-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ