MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'ın yorumları

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'ın yorumları

20 Temmuz Perşembe Ankara at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Dereceli galoplarla hazırlanan WINE FOR WINNER ve kum pistte farklı olan PERHANE…

1.AYAK: Taylığında umut vaat eden ancak son dönem yarışlarında varlık gösteremeyen KING CROWN, son startında sert rakibi Bordonaro’ya düzlük boyunca direnerek potoya uzanmasını bildi. Kalitesi zaten ortada bir safkan olan KingCrown, formunu da geliştirdi ve bir kez daha birinciliğin güçlü adayıdır. Süratli stiliyle tabela içinde bitirdiği yarışları fena olmayan CARACAS, son yarışında sprint koridorunu bulmakta zorlandığı için üçüncülükten öteye gidemeyen BAHATHER, son yarışına kesinlikle itibar etmediğim SHUTKA ve ideal mesafesinde TONY OBELIX ise sırasıyla düşünülmesi gereken rakipleridir.

2.AYAK: Güçlü orijininin hakkını vermeye başlayan DOMANİÇ, kum pistteki yarışlarında istikrarlı performanslar sergilemekte. Sıklet dezavantajına rağmen etkili sprintiyle rakiplerine hakim olabilir. Önde istediği tempoyu bulduğunda rakip tanımayan BORBORE, uzun mesafeli kum yarışlarında birçok başarısı bulunan DEMİRCİEFE, ne zaman ne koşacağı belli olmayan HAYATI CEDİD, kazandığı yarışında potoya istekli giren BURÇAKHAN, yarış görerek açıklarını gideren DİRANŞAN, üst üste ikincilikleriyle fit duruma ulaşan MUSON RÜZGARI ve eski günlerine dönmeye çalışan TYPHOON öncelikli rakipleridir. BABAİHSAN, ÇİFTÇİ BAŞI ve ŞAHDEMİR ise sürprizde önereceğim isimlerdir.

3.AYAK:
Ülkemize gelmesi büyük şans olan ve atçılığımıza ivme kazandırdığını düşündüğüm VictoryGallop hakkındaki olumlu düşüncelerimi her fırsatta dile getirmekteyim. Bu koşudaki temsilcisi WINE FOR WINNERS, çim pistteki ilk startında ilk metrelerde adaptasyon sıkıntısı yaşadığı için düzlüğe dezavantajlı yerlerde çıkmıştı. Buna rağmen etkili sprintiyle yakın ara beşinci kalan safkan, akabinde gerçekleştirdiği çalışmalarında formunu çok daha ileriye taşıdığını gözler önüne serdi. Özellikle 1.02.5/24.8 R ve 1.03.7/24.7 R son iki uzun galobunda sergilediği dereceleri oldukça tatminkardı. Kum piste daha yatkın görünen safkanın birincilikle tanışacağı kanaatindeyim.

4.AYAK: Gazi Koşusunda aradığını bulamayan ZÜMRÜTHAN, yeniden denk rakipleriyle ve yatkın olduğu Ankara pistinde start alacak. Birincilik mücadelesinin içinde olacaktır. Son yarışında start sıkıntısı yaşayan ve sıklet dezavantajı bulunan HEYAMOLA, mütemadiyen iyi koşan CİHAN PEHLİVANI ve kazandığı yarışında göz dolduran GIPSY DANGER ise en ufak hatasını geri çevirmeyecek potansiyeldeki rakipleridir.

5.AYAK: Yine bir VictoryGallop temsilcisi olan PERHANE, Adana’da muhteşem bir sezon geçirdikten sonra İstanbul’a getirildi ve aynı başarıyı sürdüremedi. Kaba kum pistte katıldığı yedi koşudan beş tanesini kazanan safkan, bir yarışta ikinci, bir yarışta da üçüncü olarak üst düzey performanslara imza attı. Yeniden yatkın olduğu kum piste çıkacak olup, aprantisi ile uyum sorunu yaşamazsa sonlardaki kuvvetli akınlarıyla hemcinslerine egemenlik kurmasını bekliyorum. Günün ikinci bankosu olarak okurlarımıza öneriyorum.

6.AYAK: Birçoğu henüz gerçek gücünü yansıtmayan dişi Arap taylarının mücadelesinden çıkacak tüm sonuçlar olağan karşılanmalıdır. Üç startında da tatminkar koşan FARİSE, gurubun en başarılı taylarından ALTUNBİR, uzun sprint yeteneğiyle HÜMA SULTAN, güçlü orijiniyle UMUT ÇİÇEĞİ, bu kez DB takısı deneyecek olan KIZIM ÖZÇELİK, üstün bir kan hattının mensubu olan ŞEKER SULTANI ve giderek formunu geliştiren BALA HATUN ilk planda düşünülmelidir. İZELİM ve KEFERKUP GÜLLÜ ise daha fazla at yazma imkanı olan okurlarımız tarafından ilave edilebilecek taylardır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 1.4.3.2.5 ) ( 1.2.8.5.4.7.9.11.3.10.6 ) ( 5 ) ( 3.2.1.4 ) ( 1 ) ( 2.1.3.4.5.7.9.10.11 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ