MENÜ

"Ertuğrul'un ocağından" madalya kazanmaya gidiyorlar

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Yıldız Milli Grekoromen Güreş Takımı, şampiyonluğu hedefliyor.

"Ertuğrul'un ocağından" madalya kazanmaya gidiyorlar

28-30 Temmuz’da Bosna Hersek’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na Bilecik’in Söğüt ilçesinde hazırlanan Yıldız Milli Grekoromen Güreş Takımı, şampiyonlukla dönmeyi hedefliyor.

Şampiyona öncesinde kampını sürdüren Yıldız Milli Grekoromen Güreş Takımı, teknik, kondisyon ve dayanıklılık üzerine günde çift antrenmanla hazırlanıyor.

Milli Takım Teknik Sorumlusu Serhat Karakoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ata topraklarında günde çift antrenmanla hazırlandıklarını ve Bosna Hersek’ten Avrupa şampiyonu olarak dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kamptaki 30 sporcu arasından seçilecek 10’unun Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğini ve madalyalar kazanarak ülkeye döneceklerine inandığını ifade eden Karakoyun, şöyle konuştu:

"Avrupa Şampiyonası öncesi Bursa’da müsabakalara ve çeşitli turnuvalara katılarak iyi bir dönemi geçirdik. Şampiyona öncesi de son kampımızı ata ocağı olan Söğüt’te tamamlayacağız. Geçen yıl buradan Stockholm’e Avrupa Şampiyonası’na gitmiştik ve takım halinde Avrupa üçüncüsü olduk. Yine buradan Tiflis’e Dünya Şampiyonası’na gittik, 2 puanla şampiyonluğu kaçırdık, üçüncü olduk. Buradan dünya ikincisi ve üçüncüsü sporcularımız çıktı. Ertuğrul ocağı bize güç veriyor. Bu manevi güçle Bosna Hersek’te Avrupa ve eylülde de Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Dünya Şampiyonası’nda, önceki müsabakalarda kaçırdığımız şampiyonlukları kazanacağımıza inanıyorum. Onun için çalışıyoruz. İyi çalışıyoruz, inşallah başaracağız."

"Şampiyonlar yetiştirmek için hırslıyız"

Serhat Karakoyun, Milli Takım’daki sporcuların hepsinin birer şampiyon adayı olduğunu ve Yaşar Doğu, Bayram Şit ve Hamza Yerlikaya gibi birçok şampiyonun kendi aralarından çıktığını söyledi.

Yetiştirdikleri sporcuların şampiyon olmalarının antrenörlere ayrı bir duygu yaşattığını dile getiren Karakoyun, şunları kaydetti:

"Gelecekte sporcularımız şampiyonluklar elde edecek. Milli Takım’ın alacağı başarılar bizim için büyük mutluluk veriyor. Şampiyonlar yetiştirmek için hırslıyız. Şu an Milli Takımımızın kadrosunda iyi sporcularımız var. Ertuğrul ocağından gideceğimiz Bosna Hersek’teki Avrupa Şampiyonası’ndan güzel sonuçla dönmeyi hedefliyoruz. Yetiştirdiğimiz sporcuların şampiyon olmaları, Türkiye’ye en güzel hediyemiz olacaktır."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ