MENÜ

İrem Karamete ve Enver Yıldırım ana tabloda

Almanya’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde kadınlar flörede İrem Karamete, erkekler kılıçta da Enver Yıldırım, 64’lük ana tabloya girmeyi başardı.

İrem Karamete ve Enver Yıldırım ana tabloda

Dünya Eskrim Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporculardan İrem Karamete kadınlar flörede, Enver Yıldırım ise erkekler kılıçta 64’lük ana tabloya girerek 32’lik tablo için mücadele etme hakkı kazandı. Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamada, Almanya’nın Leipzig kentinde süren şampiyonada erkekler kılıç kategorisinde eleme müsabakalarında Suudi Ali Al-Hüseyin’i 5-0, Rumen Madalin Bucur’u 5-4, Gürcü Saba Sulamanidze’yi 5-2 ve Japon Kunihiko Fitz Gerald’ı 5-3 yenen, Taylandlı Soravit Kitsiriboon’a 5-4, İranlı Ali Pakdaman’a 5-1 yenilen Enver Yıldırım, elde ettiği 4 galibiyet, 2 yenilgi ile grubundan 24. sırada çıkmayı başardı.

Elemeler sonrasındaki turu "bay" geçen Enver, bir sonraki turda da Polonyalı rakibi Mikolaj Grzegorek’i 15-10 yenerek, 64’lük ana tabloya adını yazdırdı. Enver Yıldırım, olimpiyat şampiyonu İtalyan sporcu Aldo Montano ile yarın 32’lik tabloya girme mücadelesi verecek. Kadınlar flörede ise İrem Karamete elemelerde Çek Andrea Bimova ve ABD’li Margaret Lu’yu 5-3, Faslı Manal Karmaoui’yi 5-0 yenerken, Hırvat rakibi Marcela Dajcic’e 5-3, Fransız Anito Blaze’ye de 5-1 yenildi, 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle grubundan 12. sırada çıkmayı başardı. Grup maçları sonrasındaki turu maç yapmadan geçerek ana tabloya yerleşen İrem Karamete, 32’lik tabloya kalabilmek için yarın Macar rakibi Dora Lapkovics ile karşılaşacak.

Erkekler epede Okan Karadeniz ve Ali Ege Say ise elemelerde başarılı olamayarak elendi. Şampiyonada bugün kadınlar kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ, Iryna Shchukla ve Fatma Zehra Köse, erkekler flörede ise Muhammed Ege Coşgun, Engin Batuhan Menküer ve Martino Minuto elemelerde mücadele edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ