MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Cumartesi Ankara at  yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom Yazarı Tolgahan İmal günün programını yorumladı.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

22 Temmuz Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom Yazarı Tolgahan İmal günün programını yorumladı.

EMİR BÜYÜK YERDEN; BAY EMİR KAZANIR!

1.AYAK: 40.000 – 72.000 TL arasında satılık olan safkanların mücadelesinde kim kazanırsa kazansın “sürpriz” nitelendirmesi yapamayız. Bu sebeple imkanlar oranında fazla isme şans tanımak doğru olacaktır. Tabela içindeki yarışları ile ön plana çıkan ve bu kez “gözlük” takısı çıkarılan BEYAZ BULUT, koşunun olduğu gibi benim de favorim. Takibimdeki isimlerden QUADIS, toparlanma aşamasındaki FANTASTIC LERO, son kum yarışında tabelayı tamamlayan ve çim pistte daha iyi olan SHERE KHAN, stiline uygun klas jokeyi idaresinde farklı koşmasını beklediğim ERSÖZLÜ, son üçüncülüğü ile eski formuna yaklaştığını hissettiren NAİFCAN, bilinen süratiyle MATİZ, kalitesine olan inancımı kaybetmediğim İBRA ve uzun süre sonra tabela yaparak düzeldiğini gösteren ENDLESS ise sırasıyla önereceğim safkanlardır.

2.AYAK: Kısa yarış yaşamında iz bırakmış bir kısrak olan Süs Biberi’nin yetenekli kızı İREM SU, son yarışlarında ilk iki sıradan düşmeyerek ne denli iyi bir form yakaladığını gözler önüne serdi. Uygun sıkletiyle birinciliğin en güçlü adayıdır. Uzun süren sessizliğini İstanbul çimindeki yarışıyla bozan PARTY LOVER ilk ve sert rakibidir. Yeni ilgililerinde birincilik arayan CLOATTRO, lehine mesafede DESTINO, kısa mesafede bir çırpıda bitirmeye çalışacak olan TENERIFE ve geçen seneki formuna kavuşmak üzere olan HIZ DELİSİ ise bir sonraki adımda önereceğim kısraklardır.

3.AYAK: Yakın dönemde kaybettiğimiz jokey Ömer Kaya, beyefendiliği ve çalışkanlığı ile hepimizin sevdiği, takdir ettiği bir kardeşimizdi. Adını yaşatmak için Kızılca Ekürisi değerli bir atına ÖMER IN MY HEART ismini verdi. Safkan da ilk yarışını kazanarak Ömer kardeşimizin ismini bir kez daha hatırlattı. Ben de bu vesileyle kendisine rahmet diliyorum… Safkana baktığımızda ise düzlük üzerindeki aksiyonları ile göz kamaştırdığını söyleyebilirim. İkinci startında da potoyu önde geçmesi olağan neticedir. Çim pistte bir yarış gören ve akabinde kum pistte katıldığı ikinci startını 1.15.22 gibi hatırı sayılır bir dereceyle kazanan VAVENDU, en ufak hatasını geri çevirmeyecek öncelikli rakibidir. Birincilik mücadelesinin daha ziyade bu iki isim arasında cereyan edeceği kanaatindeyim. Koşunun sürprizini ise baba hattından kum piste yatkın görünen CİVANIM gerçekleştirebilir.

4.AYAK: Farklı pistlerde katıldığı son üç koşusunu da benzer şekilde uzak farklarla kazanan BAY EMİR, bana göre jenerasyonun en iyi tayı. Ne var ki Kaizbert temsilcisi olması sebebiyle açık koşulara katılamıyor. Bu sebeple 3 yaşlı Arap atlarının KV koşularında sıklıkla izleyeceğimizi düşünüyorum. Bugün için her ne kadar güçlü rakibi Yeltay ile mücadele edecek olsa da neticenin değişmeyeceği kanısındayım. Düzlüğe lider çıkıp, kalan metrelerde de farkı açarak kazanmasını beklediğim safkanı, günün bankosu olarak okurlarımıza öneriyorum.

5.AYAK: Kaba kum pistte katıldığı yedi koşuda da ilk üç sıradan düşmeyerek gerçek bir kum pist atı olduğunu kanıtlayan WIN THE WEST, sentetik pistte katıldığı son G1 Anafartalar yarışında tabela dışı kalsa da fena görünmemişti. Bu kez daha uygun rakipleri arasında ve daha iyi olduğu pistte kazanmaya yakındır. Mütemadiyen iyi koşan ve tabeladan düşmeyen ARYTON ise sıklet dezavantajına rağmen sert rakibi pozisyonundaki isimdir. İki safkanı ayrımsız şekilde değerlendirmek doğru olacaktır.

6.AYAK: Efsane Velociraptor ile aynı anne hattından gelen HASHTAG, gördüğü yarışlar sonrası yeterli form seviyesine ulaştı. İlk birinciliğine bugün ulaşırsa benim için sürpriz olmaz. Gazi şampiyonu bir atın anneden kardeşi olan LAGRIMAS, gurubun tecrübeli atlarından GARNET, kuvvetli sprintiyle UHTI PUHTI, son haftalarda aşama kaydeden GO WIND, istikrarlı koşan OLCAYIN KIZI ve güçlü pedigrisiyle ONEANDONLY ise sırasıyla düşünülmesi gereken rakipleridir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 3.9.7.10.5.2.1.6.4 ) ( 3.2.8.9.7.5.6 ) ( 5.7.4 ) ( 2 ) ( 2.1 ) ( 3.4.10.7.11.12.13 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ