MENÜ

DIVINE BEAUTY risk edilebilir

23 TEMMUZ PAZAR İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ...

DIVINE BEAUTY risk edilebilir

Yazar: Gökhan Yalçınkaya

1.AYAK: İki yarıştır Elazığ’da herkesin dilinde olan, oradaki idman pistindeki hazırlıklarında göz doldurduğunu öğrendiğim ama yarışlarına yansıtamayan EL MIRADOR, bu kez İzmir’e çıkıyor. Daha önce Şirinyer’de iki kez koştu birini kazandı. Elazığ’ın kumuyla buranın kumu bir değil, bu kez beklentileri karşılayabilir, favorimdir. Yaklaşık 4 aylık tedavi sürecinden sonra yaptığım görüşmelerde geçen hafta 1200’lük uzun iş yaptığını, Cuma’da buranın provasını yaparken iyi durumda gözüktüğü bilgisini aldığım ayağına çabuk kalite CORITIBA, dinçlikle etkili koşabilir, rakip gördüğüm ilk isim olup, son startlarında birlikte koşan 3 ve 4 bitirirken düzeldiklerinin sinyallerini veren tek handikapları birinin 6.5 diğerinin 7 kilo alması gözükse de grubun müsait olması sebebiyle kazanabilecek pozisyonunda gördüğüm LONG WAY ve OLIVE KING, zaman zaman zaman ters yarışlar yapan SİDELİ, uzun aradan sonra üst üste yarışlar koşarak form tutmaya çalışan son tabelasında artık oldum havasına girdiğini belli eden, ayrıca hafızaları uzunlarda kazandığı yarışlarla yoklasa da orta mesafede de birinciliği olduğunu hatırlatmak istediğim BRANZINI, 1.5 aylık aradan sonra koştuğu yarışında nefes yönünden sıkışan artan kondüsyonuyla daha önlerde yer almasını beklediğim BABİ, koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

2.AYAK:Uzun süredir yarış kazanamayanlar dahil birçoğunun henüz birinciliği bile olmadığı, kilo faktörlerinin de şansları eşitlediği mücadeleyi her sonuca açık görmekteyim. Bütçeler dahilinde kalabalık tutulmasından yanayım. Sıralamam; URLA ZAMANI, DOCTOR HOUSE, DEMİR RIFKI, BEAUGAZON, GEÇİT YOK, DESVİ DANYA, AKASYA şeklinde olup, seçim inisiyatifi sizlerindir.

3.AYAK: Rakiplerine oranla daha hazır bir tay pozisyonundaki, ayrıca ‘’Branzini, Kiss Me, Atletıco’’ nun anneden kardeşi olan DIVINE BEAUTY’nin ilk kez koşmanın tecrübesizliğini yaşamadığı takdirde kazanarak yarış hayatına merhaba demesini bekliyorum, bankomdur.

4.AYAK: İlerleyen yaşına rağmen RAZYANA, süper yarışlar yapmaya devam ediyor. Geçen yarışında 2400 dişi at gelmez ön yargısıyla resmen dalga geçti. Zaten o günkü köşe yazımda bu atın İstanbul’da 2400’de Grup yarışı kazanmışlığı olduğunu hatırlatmıştım. Önde kimse pres yapmayınca temposunu koydu, karşılarda zevk yaptırdı, pres yapmayan atların ekiplerine kimsenin sitem etmeye hakkı yok. Sprinter atını adam niye Razyana’nın peşine takıp intihar etsin ki? Yine favorimdir. Öncelikli rakip gördüğüm isimler yeni yaşında geleni gideni temizleyen PATRONİÇE ile eli kulağında olduğu her halinden belli olan OĞLUM EMİR ikilisi. Gençliklerinin ateşleriyle ellerinden geleni yapacaklardır. Verdiği kısa aranın kendisine iyi geleceğini düşündüğüm kendini unutturan YOLBULAN’ı da yerimiz varsa ilave edelim.

5.AYAK: ÇAHAN ile GAYEMSU ikilisini ayırmıyorum.

6.AYAK: İstikrarlı NURLUTAÇ, kaba kuma ilk kez çıkacak ACI KAHVE, dinçlikle SULTANPELİN, binicisinin bu kiloya en son 1 sene önce deklare olduğuna dikkat çekmek istediğim ŞANSI BOL, takibimdeki FANİZAN öne çıkardığım kızlardır.

8,5,1,3,4,7,2 // 9,11,5,2,6,7,12 // 6 // 5,8,4,2 // 6,2 // 5,14,4,11,2

Haberin Devamı
YORUM YAZ