MENÜ

SAADIN GÜCÜ ve DİNÇGÖR Günün Banko Adayı İsimleri

23 TEMMUZ PAZAR İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ....

SAADIN GÜCÜ ve DİNÇGÖR Günün Banko Adayı İsimleri

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 10 koşulu günde ikinci altılı ganyanda ilk ayak koşusu hand-16 olup denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçecek bir koşu. Takip listemize baktığımızda Sea Pearl’ün son yarışlarında hep artı aldığını görüyorum. Uygun kilo ile bu grupta iş yapması gerekir. Yukarıda olan isimler ile arasında çok hand farkı olduğundan gücü yeter mi göreceğiz. Son günlerde bombalar bu gruplarda patladı. Bu grupta bombayı El Suena patlatır. Allshanti, Gölalan, İpsiz Kız, Kupa Ası diğer tercihlerim. Lifetime ve Kepez Storm’u sürprize yazacağım. Geriye bir şey kalmadı kapatarak başlamak en iyisi.

2.Ayak: Niğbolu Koşusu günler öncesinde konuşmaya başladığımız bir yarış. Bir takım alışkanlıklar bu yarış öncesi bozuldu. Denizim bu grupta olmayınca H.Karataş Saadın Gücü’ne bindi. Bu durumda en önemli rakipler Storm Girl ve Altıncı His’e kim binecek dikkatle baktık. Daha önce koşu kazandığı binicisini bulan Altıncı His S.Kaya ile, Storm Girl ise G.Kocakaya ile koşuya girecek. Bu üçlü arasında en güvendiğim at geçen yarışında da favori verdiğim Saadın Gücü olacak.

3.Ayak: Başbakanlık Koşusu önemli bir klasiktir. Şampiyon uzun mesafe atları ile orta mesafenin en iyileri genelde bu yarışta buluşuyor. Şampiyon Fly By Me müzesine bu kupadan bir tane daha katma niyetinde gözüküyor. 51 günlük arayı vermesinin nedeni geçen yıl bu koşu öncesinde start aldığı mücadelenin atı yıpratmış olması. Bu yıl bu nedenle daha iyi hazırlık yapmak için dinlenerek bu koşuya geldi. Fit duruma gelen Abbas Yolcu en ciddi rakibi konumunda rakibinin temposu etkisini kaybettiğinde devreye girecektir. Genç tay Pershing Gazi’nin izlerini bu koşuda silmeye çalışacak. Blaze To Win günün önemli sürpriz ismi olmaya bu koşuda adaydır.

4.Ayak: İlk yarışında elde ettiği ikincilik sonrasında ikinci koşusunda banko olarak önerdiğim Dinçgör geç gelen atakları ile yine ikincilik yaptı. Bu grupta rakipler uygun ve kazanmaya yakın gördüğümden günün ikinci banko ismi olarak önereceğim.

5.Ayak: 1200 metrede yapılacak olan kısa mesafeli KKTC Koşusunda keyifle izlenecek bir koşu olacak. Son Of A Legend son yarışı ile nihayet dönüş yaptı. Seriye bağlarsa birkaç koşu daha kazanır. Rakipleri sert gelebilir çünkü hızlı giden yarışlarda iyi son veren Mister Strong, Oradinairo, Zealous Line var. Tempoyu yüklenirse Big Brown’ın ne yapacağı kestirmek de güç. Golden Tower kazanamıyor olsa da bugün geleceği tutar. Yani kapamalık bir yarış.

6.Ayak: Sentetik pistteki Maiden yarışın bu grubunda ilk şansı Zağnos’a vereceğim. Bu tip yarışlarda etkili koşan ama üst grupta iş yapmayan tay kazanabileceği bu yarışta bir yerlere gelmelidir. Etyopyalı zaten bu pistte iyi koştu. Favorinin rakibidir. İlk yarışında Fatih kuvvvetli orjinin hakkını verebilir. Son Oğul sentetiğe çıktı dikkate alınmalıdır.

9-8-2-4-6-5-7-3-1 // 8 // 2-5-8-1 // 2 // 5---3-1-4-6-2 // 8-2-4-7

Haberin Devamı
YORUM YAZ