MENÜ

Pertevniyal’de zafer Çelik’in

Türk eğitiminin en köklü kurumlarından biri olan Pertevniyal Lisesi’nin kuruluşunun 150. Pertevniyal Spor Kulübü’nün 60. yılı onuruna dün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen ve TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya’nın da hazır bulunduğu Pertevniyal Koşusu’nu Mert Çelik’in sahibi olduğu Vizigot isimli at jokeyi Berkant Gökçe ile kazandı.

Pertevniyal’de zafer Çelik’in

Türk eğitiminin en köklü kurumlarından biri olan Pertevniyal Lisesi’nin kuruluşunun 150. Pertevniyal Spor Kulübü’nün 60. yılı onuruna dün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen ve TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya’nın da hazır bulunduğu Pertevniyal Koşusu’nu Mert Çelik’in sahibi olduğu Vizigot isimli at jokeyi Berkant Gökçe ile kazandı. Kazanan atın sahibi, jokeyi ve antrenörüne ödüllerini Pertevniyal Spor Kulübü Başkanı Abdullah Ercanlı, başkan yardımcısı Süleyman Arat verirken, Yönetim Kurulu üyesi ressam Hilal Zıllıoğlu da yağlı boya at tablosu hediye etti.

Haberin Devamı

Gençler yetiştiriyorlar

Osmanlı padişahı Abdülaziz’in annesi, ve II. Mahmud’un eşi olan Pertevniyal Valide Sultan’ın 1872’de hizmete soktuğu Pertevniyal Lisesi, yıllar içindeki mezunları arasında Hüseyin Rahmi Gürpınar, Şevket Rado, Halit Kıvanç, Metin Akpınar, Zihni Göktay, Doğan Hızlan, Ali Poyrazoğlu, Metin Erksan, Aydın Boysan, Savaş Ay, Neco, Seray Şahiner, Prof.Dr. Nail Kır, Pror.Dr. Cem’i Demiroğlu, Prof. Şener Üşümezsoy, Prof. Murat Akova, Prof. Tufan Tükek, Prof. Kut Sarpyener, Pror. Kaşif Onaran, Pertevniyal Spor Klübüyle spor dünyasının unutulmazları arasına ilk adımı atan Nezih Alkış, Salih Bora, Alpaslan Eradlı, Ekrem Memnun, Recep Şen, okulun kulüp takımından yetişen Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Melih Mahmutoğlu gibi ünlüler olan köklü okul halen Anadolu Lisesi olarak Türk Eğitimine hizmet verirken, Pertevniyal Spor Kulübü de cimnastik, basketbol, voleybol branşlarında Türk sporuna genç isimleri sunmaya devam ediyor

YORUM YAZ