MENÜ

Lyon'u korku saldı!

Fransız ekibinin Teknik Direktörü Genesio zorlu maçlar öncesi Beşiktaş’ı mercek altına yatırdı. Kartal’ın hücum gücünü öne çıkaran deneyimli hoca, Vodafone Arena’daki coşkulu atmosferin endişe verici olduğunu vurguladı.

Lyon'u korku saldı!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş ile karşılaşacak olan Olympique Lyon, yoğun bir hazırlık döneminin içine girdi. Turnuvayı şampiyon tamamlamak isteyen Fransız temsilcisi, siyah-beyazlıların A’dan Z’ye bütün özelliklerini inceliyor.

Teknik Direktör Bruno Genesio’nun, Beşiktaş’ın bütün güçlü taraflarını çıkardığı kaydedildi. RMC Sport’un haberine göre, Genesio, Kartal’ın özellikle hücum gücünden çekiniyor. Dört farklı aşamada ele alınan Beşiktaş’ta ilk olarak Cenk Tosun’un form durumuna dikkat çekildi. Milli forvetin bu sezon kariyerinin en formda dönemini yaşadığı özellikle belirtildi. Cenk’in hem Beşiktaş hem de Milli Takım’da goller attığı vurgulandı.

Olcay Şahan'dan şok sözler: Beşiktaş'a gol atarsam...

İkinci olarak Vodafone Arena ve Dolmabahçe’de oluşan atmosfere vurgu yapıldı. Ayrıca Kartal’ın iç sahadaki yenilmezliği de öne çıkarıldı. 3. faktör olarak Şampiyonlar Ligi’nden iki maç örnek gösterildi. Hem Napoli’ye karşı deplasmanda alınan 3-2’lik galibiyet hem de içeride Benfica’ya karşı müthiş geri dönüş sonunda gelen 3-3’lük beraberliğe vurgu yapıldı.

Tüm bunların ekseninde Beşiktaş’ın hücum anlamında güçlü bir takım olduğuna kanaat getirildi. Ayrıca Lyon’un deplasmandaki zayıf karnesi de dikkat çekti. Fransa Ligue 1’de 6 maçtır deplasmanda kazanamayan Lyon, Şampiyonlar Ligi’nde de 3 dış saha maçının sadece 1’inden galibiyetle ayrıldı. UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Roma’yı sahasında 4-2 mağlup eden Fransız ekibi, İtalya’da rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

Kaynak: Skorer

Beşiktaş'ın yeni forvet adayı Mandzukic!

Haberin Devamı
YORUM YAZ