MENÜ

Ajax'ın final yolu

Ajax, finale çıkana kadar Avrupa Ligi’nde yaptığı 14 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetlik performans sergiledi.

Ajax'ın final yolu

UEFA Avrupa Ligi finalinde İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak Hollanda ekibi Ajax, finale gelene kadar 3 kez yenildi. Ajax, Avrupa Ligi’nde yaptığı 14 maçta 8 kez sahadan galip ayrıldı, 3 defa berabere kaldı ve 3 yenilgi yaşadı. Hollanda temsilcisi bu maçlarda 24 gol attı, kalesinde ise 15 gol gördü. Peter Bosz teknik direktörlüğünde UEFA Avrupa Ligi G Grubu’nda 4 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Ajax, Celta, Standard Liege ve Panathinaikos’un önünde ilk sırada yer aldı. Son 32 turunda Legia, son 16 turunda Kopenhag, çeyrek finalde Schalke 04, yarı finalde Olympique Lyon’u eleyen Ajax, Avrupa Ligi’nde finale yükseldi.

En golcüsü Dolberg

Hollanda ekibinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki en golcü futbolcusu Danimarkalı Kasper Dolberg oldu. Dolberg, Avrupa Ligi’nde takımına 6 gol kazandırdı. Ajax’ta Bertrand Traore ve Amin Younes dörder, Hakim Ziyech, Davy Klaassen ve Nick Viergever ikişer, Kenny Tete, Jairo Riedewald, Lasse Schöne ve takımdan ayrılan Anwar El-Ghazi birer gol attı.

Finale kadar yaptığı maçlar

Ajax’ın UEFA Avrupa Ligi’nde finale gelene dek yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Tur Maç Sonuçlar
G Grubu Ajax-Panathinaikos 1-2, 2-0
G Grubu Ajax-Standard Liege 1-0, 1-1
G Grubu Ajax-Celta 2-2, 3-2
Son 32 Ajax-Legia 0-0, 1-0
Son 16 Ajax-Kopenhag 1-2, 2-0
Çeyrek final Ajax-Schalke 04 2-0, 2-3
Yarı final Ajax-Olympique Lyon 4-1, 1-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ