MENÜ

4 kupalı Fenerbahçe Alagöz, basın mensuplarıyla buluştu: Fenerbahçe dokusunu biliyordum

Başarılı geçen sezonu 4 kupayla taçlandıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

4 kupalı Fenerbahçe Alagöz, basın mensuplarıyla buluştu: Fenerbahçe dokusunu biliyordum

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yer alan Fenerbahçe Basketbol Müzesi’nde gerçekleştirilen medya gününe Fenerbahçe Alagöz Holding teknik kadrosu ve basketbolcular katıldı. Gerçekleştirilen medya gününde Fenerbahçe Alagöz Holding Başantrenörü Valerie Garnier, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sezonu ‘muhteşem’ olarak nitelendiren Fransız başantrenör, “Aslında çok fazla hayalimiz vardı. Bu hayalleri gerçekleştirebiliyor olmak, muhteşem bir sezonu özetliyor. Mükemmel bir sezon diyebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“HİÇBİR ZAMAN ONLARI EKSTRA MOTİVE ETMEME GEREK KALMADI”

Sezon başlamadan yaşanan başantrenör değişikliğinin ardından Marina Maljkovic’in yerine takımın başına getirilen Valerie Garnier, takımı kendisi kurmamasına rağmen sezonun her bölümünde birlikte hareket ettiklerini vurgulayarak, “Aslında çok kısa bir süre vardı önümüzde hem birbirimizi tanıma hem de takımı olabildiğince yüksek noktaya getirmek için. Adım adım gittik. Bu noktada hep beraber hareket ettik. Burada bir takım vardı ve bu takımı ben kurmamıştım. Dolayısıyla hedefler doğrultusunda hep beraber çalıştık. Çok iyi bir takımımız vardı. Hedeflere ulaşmak için takım halinde hareket etmemiz gerektiğini söyledik. Takıma da hakkını vermek lazım. Hiçbir zaman onları ekstra motive etmeme gerek kalmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

4 kupalı Fenerbahçe Alagöz, basın mensuplarıyla buluştu: Fenerbahçe dokusunu biliyordum

“BURAYA SADECE KAZANMAK İÇİN GELİRSİNİZ”

2018-2019 sezonunda Fenerbahçe’de başantrenörlük görevi yapmasının bu sezon başında kendisine yardımcı olduğunu ifade eden tecrübeli başantrenör, “Bu durum biraz yardımcı oldu. Yeri geldiğinde tanıdık yüzlerle karşılaştım. Fenerbahçe dokusunu biliyordum. Buraya gelirken nereye geldiğinizin farkında olmanız gerekiyor. Buraya sadece kazanmak için gelirsiniz. Fenerbahçe çok büyük bir aile, buraya tekrardan geldiğimde kimse beni unutmamıştı. Aslında ben aileme geri katılmış gibi oldum” şeklinde konuştu.

“KULÜP KARİYERİNDE BU BENİM EN ÖZEL SEZONUM”

Kendisi adına çok özel bir sezon olduğunu aktaran Garnier, “Kulüp kariyerinde bu benim en özel sezonum. Gerçekten çok nadir olur tüm kupaları kazanmak. Bir antrenör sezona başlarken bütün alanlarda şampiyonluk hedefler. Bu şampiyonluklar gerçekleştiğinde de uyandığımızda gerçek mi diye kontrol ederiz. Hala o anın akışındayız. Belki biraz daha vakte ihtiyacımız var her şeyi tam anlamıyla idrak etmek için” diye konuştu.

Gelecek sezonun kendileri adına zor geçeceğini aktaran Valerie Garnier, “Fenerbahçe’deyseniz bu başarıları tekrardan kazanmanın bilincindesinizdir. Zor bir sezon olacak. Tek başımıza değiliz, ciddi rakiplerimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Boa Kadın Basketbol Takımı’nın EuroCup’ta final oynaması, EuroLeague Dörtlü Final organizasyonunda iki Türk takımının yer almasının Türkiye’nin Avrupa’da en iyi liglerden birine sahip olduğunun işareti olduğunu belirten Garnier, gelecek sezonki kadro yapılanmasıyla ilgili olarak ise, “Böyle bir sezon geçirdikten sonra devamlılığı tercih etmek gerekiyor tabii ki bazı değişiklikler yaparak” açıklamasında bulundu.

Gerçekleştirilen medya günü, teknik kadro ve basketbolcuların dört kupa ile poz vermesinin ardından sona erdi.

YORUM YAZ