MENÜ

e-Devlet 2023 YKS sonuçları sorgulama ekranı: (TYT-AYT-YDT) YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? (2023 ÖSYM YKS sınav sonuçları)

17-18 Haziran'da gerçekleşen, TYT, AYT ve TDT olmak üzere haziran ayında 3 oturumda tamamlanan YKS'nın sonuçları için heyecan dolu bekleyiş sona erdi. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM sonuç sayfasında yoğunluk oluştu. Milyonlarca öğrenci, puanlarını öğrenmek için ÖSYM’nin sitesi ve mobil uygulamasına akın ederken. YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? sorularının yanıtları merak konusu. 2023 e-Devlet YKS sonuçları sorgulama ekranı haberimizde. (TYT-AYT-YDT, 2023 ÖSYM YKS sınav sonuçları)

e-Devlet 2023 YKS sonuçları sorgulama ekranı: (TYT-AYT-YDT) YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? (2023 ÖSYM YKS sınav sonuçları)

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran'da gerçekleşen YKS sonuçları son dakika açıklandı. 20 Temmuz Perşembe sabah saatlerinde üniversite sınav sonuçları açıklanırken tercih süreci tarihleri de duyuruldu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM sonuç sayfasında yoğunluk oluştu. Adaylar puanlarını öğrenmek için ÖSYM’nin sitesi ve mobil uygulamasına akın etti. Adaylar sonuçlara, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Haberin Devamı

YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

2023 YKS sonuçları, uzun bir bekleyişin ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre erişime açıldı. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

2023 YKS sonuçları sorgulama ekranı: (TYT-AYT-YDT)

3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. YKS sonuçları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek. Öğrenciler YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

2023 YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

e-Devlet 2023 YKS sonuçları sorgulama ekranı: (TYT-AYT-YDT) YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak (2023 ÖSYM YKS sınav sonuçları)

Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? (2023 ÖSYM YKS sınav sonuçları)

YKS Tercih Kılavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak.  Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Başarının bir ekip işi olduğunu dile getiren Ersoy, başta adaylar olmak üzere, sürece katkı sunan tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını, adayları sınava hazırlayan velileri ve ailelerini tebrik etti.

Adayların başarılarının devamını dileyen Ersoy, adayların eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayarak ülkeye faydalı vazifelerde bulunacağına dair inancının tam olduğunu kaydetti.

Ersoy, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla tercih sürecinin de başladığını belirterek, “2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylarımız öncelikle ilgi ve yeteneklerini dikkate almalı, tercih etmeyi düşündüğü bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalılar. Yayınlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okumalarını, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS’ye başvuran aday sayısı itibarıyla rekor kırıldığını, 3 milyon 500 binin üzerinde adayın sınava başvurduğunu bildirerek, “Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ