MENÜ

Fenerbahçe ne yaptıysa olmadı! Hamleler bekleneni veremedi

İsmail Kartal, golsüz sona eren ilk yarının ardından Batshuayi’yi oyuna sürdü, çift forvete döndü. 81’de Serdar Dursun da girdi, 3 santrfor gol aradı. Ancak hamleler bekleneni vermedi. Fenerbahçe, Konyaspor deplasmanından beraberlikle döndü, 3 hafta kala zirveyle fark 6 puana çıktı.

Fenerbahçe ne yaptıysa olmadı! Hamleler bekleneni veremedi

Sarı-Lacivertliler için Konya deplasmanının zorlu geçmesi bekleniyordu. Ev sahibi ekibin ligde kalma savaşı vermesi ve hafta içinde yaşanan teknik adam değişikliği bunun nedenlerinden biriydi. Galatasaray’ın önceki gün Sivasspor karşısında 6-1’lik galibiyetle şov yapması, Fenerbahçe’nin üzerindeki baskıyı iyice artırdı. Kanarya, beklendiği gibi iyi kapanan Konya önünde pozisyon bulamadı. İsmail Kartal, ilk hamleyi devre arasında yaptı. Batshuayi’yle çift forvetli sisteme döndü. İkinci devrede Sarı-Lacivertliler iyice yüklendi, zaman zaman tehlikeler de yarattı. Gol gelmeyince İsmail Kartal 81. dakikada Serdar Dursun’u Tadic’in yerine sahaya sürerek 3 santrforuyla gol aradı.

Haberin Devamı
İsmail Kartal: Sorumluluk bana ait

Serdar çok yaklaştı

Sarı-Lacivertliler tam anlamıyla ceza sahasını orta bombardımanına tuttu. Serbest vuruşlar ve kornerlerle birlikte 40’tan fazla orta denemesi yapıldı. Ancak Konyaspor bu topları iyi savundu. Dzeko ve Batshuyi gole yaklaştıkları pozisyonlarda başarılı olamadı. 90+8’de Serdar Dursun’un şutunu da Slowik köşeden çıkarınca mücadele 0-0 sona erdi. Fenerbahçe böylece Sivas’ın ardından bir deplasmanda daha kayıp yaşadı. Bitime 3 hafta kala lider Galatasaray ile puan farkı 6’ya çıktı, şampiyonluk şansı artık iyice azaldı.

Fenerbahçe ne yaptıysa olmadı Hamleler bekleneni veremedi

‘Yüzde 100 pozisyonları atamadık’

İsmail Kartal, karşılamanın ardından büyük üzüntü yaşadı. Tecrübeli teknik adam, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Maça iyi başladık, aslına bakarsanız çok da iyi başlamadık. Ancak bazı pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle daha baskılı oynadık, daha çok tehlike yarattık. Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Pozisyon vermedik ama gol bulamadık. 7-8 tane yüzde 100 pozisyona girdik ama atamadık. Sorumluluk bende. Böyle bir sonuç beklemiyordum” ifadelerini kullandı. Kartal, “Sonuçta yarışa devam ediyoruz. Matematiksel olarak hâlâ yarışın içindeyiz. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Böyle olacağını hissettirdiler’

Konyaspor’da hafta içerisinde Ömeroviç yerine sportif direktör Ali Çamdalı takımın başına geçmişti. Çamdalı, yeni görevindeki ilk maçında Fenerbahçe gibi şampiyonluk hedefleyen bir takımdan puan almayı başardı. Genç çalıştırıcı, mücadele sonrası şunları söyledi: “Oyuncu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Maçın böyle olacağını bana hafta içinde hissettirmişlerdi. Bu motivasyon bizi Samsunspor maçına taşıyacak. Taraftarımızla kenetlendik, onlara da teşekkür ediyorum.”

YORUM YAZ