MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Penaltılarla elenmek kötü oldu! Fred değişikliğini açıkladı...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos'a elenilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Penaltılarla elenmenin kötü olduğunu dile getiren tecrübeli hoca, çok şaşırılan Fred değişikliğinin de sebebini açıkladı.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. Sarı-Lacivertliler, ilk maçı 3-2 kaybettiği Olympiakos'a karşı 1-0 kazansa da seri penaltı atışlarında 3-2'lik mağlubiyet yaşadı ve Yunanlar, yarı final biletini aldı.

Haberin Devamı

'Turu geçmeyi hak etmiştik'

Mücadelenin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Maça muhteşem taraftarımızın önünde çok iyi başladık. İlk devre çok tempoluyduk ve istediğimiz golü bulduk. İkinci yarıda da üstünlük bizdeydi. Sonuçta ikinci golü bulamadık ve oyuncularım stres yaptı. Maç uzatmalara gidince zorunlu değişiklikler yaptık. Değişikliklerle ikinci, üçüncü golü bulup tur atlamak istiyorduk. Sonuçta penaltılarla elenmek kötü oldu. Ortaya koyduğumuz mücadeleden dolayı takımıma teşekkür ediyorum. Turu geçmeyi hak etmiştik. İkinci golü bulamadık, turu geçemememizin sebebi bu ikinci golü bulamamak" dedi.

İSMAİL KARTAL'A TEPKİ!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Penaltılarla elenmek kötü oldu Fred değişikliğini açıkladı...

'Fred uzun dönem sakattı'

Fred'in oyundan çıkmasına Brezilyalı yıldız dahil olmak üzere birçok futbolsever şaşırmıştı. Konuyla ilgili olarak tecrübeli hoca, "Oyunun başından sonuna kadar üstünlük bizdeydi. İyi mücadele ettik, pozisyon bulduk ama sadece golü bulamadık. Szymanski'ye kramp girdi, Becao'nun ise kasığında problem vardı. Zorunlu değişiklikler yaptık. Fred uzun dönem sakattı. Onu korumak ve daha dinlenmiş bir oyuncu ile devam etmek istedik. En iyi penaltı atan oyuncularımız kaybetti. Tadic, Bonucci çok kariyerli oyuncular ve penaltılarda hep başarılı olmuşlardır. Bugün maalesef yapamadılar. Üzgünüz, önümüze bakıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

'Bazı oyuncular karşılık veremedi'

Müsabakada yapılan değişiklikler ile ilgili Kartal, “Bazen oyuncuları değiştirirsin, hamlelere karşılık bulursunuz. Bazen de istediğiniz verimi alamazsınız. Bugün de bazıları karşılık verdi, bazıları veremedi. Bunlar futbolun içinde olan doğal şeyler” ifadelerini kullandı.


'Mecburi değişiklikler oldu'

Tadic’in vuruş stili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kartal, “Tadic’in çok fazla şut atma değil de ayak içi plase vuruşları var. Onun kendine göre vuruş stili var. 86. dakikada Fred ile konuştuk uzun zaman sakatlık yaşadı. Uzatmaları da düşünerek yerine daha mücadeleci birini alarak tüm planlarımız buydu. Szymanski’ye kramp girdi, Becao’nun kasığında ağrı oldu. Mecburi değişiklikler oldu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Penaltılarla elenmek kötü oldu Fred değişikliğini açıkladı...




'En güvendiğimiz isimler penaltıları kaçırdı'

Penaltı atışlarını da değerlendiren Kartal, “Bonucci çok kariyerli oyuncu, Cengiz de aynı şekilde. Tadic penaltı atışlarında, kariyerinde kaçırdığı penaltı sayısı çok az. Beni şaşırtan bunlar oldu. En güvendiğimiz isimler penaltıları kaçıran isimler oldu. Bu kadar mücadele ettik. Bu mücadelenin karşılığında 2. golü atarak turu geçebilmek varken, penaltılarla elenmek üzücü oldu” diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Penaltılarla elenmek kötü oldu Fred değişikliğini açıkladı...

YORUM YAZ