MENÜ

Fenerbahçe'de derbiye damga vuran isim!

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçında gol sesi çıkmadı. Sarı Lacivertliler dev derbide özellikle pozisyon üretmekte her ne kadar zorlansa da savunma başarısı gündem oldu. Önemli eksiklere rağmen dikkat çeken bir isim de ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de derbiye damga vuran isim!

Süper Lig'in 18. hafta maçında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen ve 43 puanda olan iki devin kapışmasında kazanan çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabette gözler cuma günü Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçına çevrildi.

Haberin Devamı

ICARDI'YE GEÇİT VERMEDİ

Fenerbahçe'de özellikle Rodrigo Becao’nun uzun süreli sakatlığının ardından savunmanın vazgeçilmez ismi konumundaki Alexander Djiku, kariyerindeki ilk Galatasaray derbisinden başarıyla çıktı.

Stoperde Oosterwolde ile birlikte forma giyen Djiku, 90 dakika boyunca savunmada mükemmele yakın bir konsantrasyonla oynadı. Özellikle 1 isabetsiz şutla oynayan Sarı-Kırmızılılar’ın golcüsü Mauro Icardi’ye adeta adım attırmayan Ganalı oyuncu maçın ardından, “Defansif anlamda güçlüydük. İyi bir savunma yaptık. İyi hücumcuları vardı rakibin, kollektif savunmayı iyi yapmamız gerekiyordu. Rakip sahada daha çok poziyon üretebilirdik. Süper Kupa finali de çok zor ve taktiksel olacak. İlk yarıda çok hareketsizdik. İkinci yarı çok daha iyiydik. Süper Kupa’daki maçta ikinci yarıdaki performansı göstermemiz gerekiyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede derbiye damga vuran isim

DZEKO GOLSÜZ DÖNDÜ

Geçtiğimiz hafta oynanan Kayserispor karşılaşması öncesi sakatlığı sebebiyle derbi de düşünülerek riske edilmeyen Edin Dzeko, Galatasaray karşılaşmasında formasına kavuştu. Kaptan olarak sahaya çıkan Dzeko, ligde oynadığı son iki maçta; Sivasspor (4-1) ve Beşiktaş (3-1 d) karşısında gollerini atmıştı. Ancak Boşnak yıldız, dün sıkı markaj altında pozisyona girmekte zorlandı ve sahada kaldığı süre boyunca 2 isabetsiz şut kullandı.

Bu arada maçtan önce ülkesinin basınına bir röportaj veren 37 yaşındaki forvet, “Fenerbahçe’ye gelişimin parayla ilgisi yok. Amacım Avrupa’da oynamak, kendimi bir futbolcu gibi hissetmekti. Burada sahaya her çıktığımda aynı duyguyu yaşıyorum. 80 bin kişinin önünde oynadım ama Türkiye’deki atmosferi hiçbir zaman yaşamadım” diye konuştu.

Fenerbahçede derbiye damga vuran isim

FERDİ KADIOĞLU BİLDİĞİNİZ GİBİ

Hem Fenerbahçe’nin hem de A Milli Takımımız’ın kilit oyuncuları arasında yer alan Ferdi Kadıoğlu, Galatasaray derbisinde de kendisinden beklenen performansı gösterdi. Karşısında Hakim Ziyech olması sebebiyle çok fazla hücuma çıkmayan Ferdi, savunma görevlerini başarıyla yerine getirdi. Tecrübeli futbolcu, maç boyunca girdiği 17 ikili mücadelenin 12’sini kazandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede derbiye damga vuran isim

YORUM YAZ