MENÜ

(ÖZET) FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR YARALI! Konyaspor - Fenerbahçe maçı sonucu: 0-0

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Heyecan dolu maçı Konyaspor 0-0'lık skorla sona erdi ve sarı-lacivertli ekip şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

 

MAÇ BİTTİ PUANLAR PAYLAŞILDI

Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadele 0-0'lık skorla sona erdi. Bu sonucun ardından her iki takımın da hanesine 1'er puan eklendi.

Fenerbahçe ligdeki puanını 90 yaparken, Konyaspor ise 37 puan yaptı.

Sarı-lacivertliler, bitime 3 hafta kala lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düştü.

Gol iptal edildi

Konyaspor, hızlı gelişen atakta Ndao ile golü buldu. Konyaspor'un golü VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Batshuayi fırsatı gole çeviremedi

Ön direkte bulunan Dzeko'nun kafayla aşırttığı topa penaltı noktası yakınında bulunan Batshuayi kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Haberin Devamı
Cengiz'den çok sert şut

Fenerbahçe'nin atağında Cengiz Ünder ceza sahası dışı sol çaprazından sert vurdu, savunmadan seken top kornere gitti.

Dzeko'nun kafa vuruşu auta çıktı

Fenerbahçe'de Tadic'in ortasına Edin Dzeko yakın mesafeden kafa vuruşu yaptı ama top auta çıktı.

Son anda kaleci Slowik

Savunma arkasına sarkan Dzeko ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Slowik topu sol ayağıyla çıkardı.

Haberin Devamı
Dzeko gole çok yaklaştı

Fenerbahçe'nin atağında Ferdi Kadıoğlu sol taraftan ortasını yaptı, ön direkte bulunan Edin Dzeko sol ayağıyla topa dokundu, kaleci Slowik gole izin vermedi.

İrfan Can da oyuna devam edemedi

Fenerbahçe'de bu kez İrfan Can Kahveci sakatlık yaşadı. Müsabakaya devam edemeyen İrfan Can'ın yerine Cengiz Ünder dahil oldu.

Osayi Samuel oyuna devam edemedi

Fenerbahçe'de Osayi Samuel sakatlık yaşadı ve yerini Mert Müldür'e bıraktı.

Haberin Devamı
Dzeko gole yaklaştı

Sol kanatta topla buluşan Tadic ortasını yaptı, kale sahası ön çizgisi üzerinde bulunan Dzeko'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

İkinci yarı başladı

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikası başladı.

İlk yarı sona erdi

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

Haberin Devamı
Önce kaleci ardından aut

Sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Ferdi Kadıoğlu yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Slowik topu çıkardı.  Ardından seken topa Mert Hakan kale sahasından kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Mert Müldür cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'de yedek kulübesinde sarı kart gören Mert Müldür, Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

Tansiyon yükseldi

Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe yarı alanında Ahmet Oğuz'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem düdüğünü çaldı ve faul kararı verdi. Pozisyonun ardından iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı. Hakem, Ahmet Oğuz'a sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı
Dzeko'nun kafa vuruşu kalecide kaldı

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu sol kanattan ortasını yaptı, ön direğe yönelen Dzeko'nun kafa vuruşunda top kaleci Slowik'te kaldı.

Becao'dan uzaktan sert şut

Fenerbahçe'nin atağında Becao uzak mesafeden sağ ayağıyla çok sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Tadic'in şutu az farkla dışarda

Ceza sahası yayı üzerinde topu kontrol eden Fenerbahçe'de Dusan Tadic, ceza alanına girip yakın köşeye doğru vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

Savunma hata yapmadı

Konyaspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Guilherme ortayı yaptı, ön direkte Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.

Son anda Szymanski

Konyaspor atağında ceza sahasında topla buluşan Soner Dikmen kaleye doğru sert bir şut çekti, Szymanski savunmasına yardım ederek topa ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

Fenerbahçe gole yaklaştı

Savunma arkasına sarkan Tadic ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yaptı, kaleci Slowik topu çıkardı. Pozisyonun tamamlanmasının ardından Tadic için ofsayt bayrağı kaldırıldı.

Maç başladı

Kritik müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

İsmail Kartal'dan kadro tercihi açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal, "Teknik direktör değişimlerinde takımların motivasyonları yükselebiliyor. Biz önümüzde bakacağız. Konyaspor'da iyi bir takım, kazanmak isteyeceklerdir. Oyuncularımın morali iyi, biz inşallah kazanarak devam etmek istiyoruz." dedi.

Orta sahadaki Mert Hakan Yandaş tercihi için konuşan İsmail Kartal, "İsmail Yüksek'in sakatlığı bizim için önemli. Bir Türk oyuncuyu oynatmamız gerekiyordu ve rakibin oyun anlayışına bakıp orada Mert Hakan'ı tercih ettik." sözlerini sarf etti.

11'LER BELLİ OLDU!

Konyaspor: Slowik, Ahmet, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Cikalleshi.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, Fred, Szymanski, Mert Hakan, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

Konyaspor'da sakatlık

Konyaspor, Marlos Moreno'nun sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almadığını açıkladı.

Konyaspor'dan yapılan açıklamada: "Marlos Moreno hafta içi kısmi takım antrenmanlarında kendini denemiş ve şikayetlerinin devam etmesi üzerine Fenerbahçe maçı kadrosuna alınmamıştır."

Fenerbahçe'nin forması belli oldu
Konyaspor düşme hattından uzaklaşmak istiyor

Yeşil-beyazlılar bu sezon beklentilerin uzağında bir performans sergiledi. Geride kalan haftalarda 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Konyaspor, rakip fileleri 34 kez sarsarken kalesinde ise 48 gol gördü. 35. hafta öncesinde Konyaspor topladığı 36 puan ile 16. sırada yer alıyor.

Konyaspor'da 2 cezalı

Ateş hattından bir türlü uzaklaşamayan Yeşil-Beyazlılar, geçen hafta Sivas deplasmanında 1-0 kaybedince Fahruddin Ömeroviç ile yollar ayrıldı. Sportif direktör Ali Çamdalı, bu sezonki 4. teknik adam olarak takımın başına geçti. Çamdalı, ilk maçında Fenerbahçe karşısına çıkacak. Konyaspor’da sol kanat Valon Ethemi ve forvet Bouly Junior Sambou, Sivas maçında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşmüştü. İki oyuncu, zorlu mücadelede takımlarını yalnız bırakacak. Sol bek Yasir Subaşı’nın ise sakatlığı bulunuyor.

46. RANDEVU

 

Konyaspor ile Fenerbahçe, bu akşam ligde 46. defa kozlarını paylaşacak. Sarı-Lacivertliler, daha önce rakibiyle oynadığı 45 maçın 34’ünde sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. İki takım arasındaki 3 mücadelede kazanan çıkmadı. Konyaspor ise güçlü rakibini ligde 8 defa mağlup etmeyi başardı. Kanarya rakibine 119 gol atarken, Yeşil-Beyazlılar 49 kez fileleri havalandırabildi. Fenerbahçe, bu sezon ligde 17 deplasmanda da yenilgi yüzü görmedi, 15 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Konya ise sahasında 5 kez kazandı, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe 4 eksikle Konya'ya gitti

Sarı-Lacivertliler, dün öğle saatlerinde Konyaspor maçının son provasını yaptı. Ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden kafile, Konya’ya geçti. Fenerbahçe’de sakat İsmail Yüksek ve henüz hazır olmayan Jayden Oosterwolde, İstanbul’da kaldı. Leonardo Bonucci ile Serdar Aziz ise İsmail Kartal’ın kararıyla Konya’ya götürülmedi. Kafilede şu isimler yer aldı: Livakovic, İ.Eğribatay, Furkan; Samuel, Mert, Djiku, Çağlar, Becao, Ferdi; Mert Hakan, Fred, Krunic, Zajc, Szymanski, İrfan Can, Efekan; King, Cengiz, Tadic, Dzeko, S.Dursun, Batshuayi.

Maçın VAR hakemi Daniel Schlager

Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan 'Konyaspor-Fenerbahçe"'maçının Video Yardımcı Hakemi (VAR) Daniel Schlager oldu.

Konyaspor - Fenerbahçe muhtemel 11'leri

Konyaspor: Slowik, Oğuz, Adil, Damjanovic, Guilherme, Soner, Nzonzi, Cicaldau, Prip, Moreno, Ndao.

Fenerbahçe: Livakovic, Samuel, Becao (Çağlar), Djiku, Fred, Mert Hakan (Krunic), Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko.

Konyaspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig’de heyecan Konyaspor- Fenerbahçe karşılaşmasıyla devam ediyor. Haftanın kapanış mücadelesi bugün saat 20:00’de başlayacak.

Bahattin Şimşek’in düdük çaldığı karşılaşma beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe, Konyaspor deplasmanında kazanması durumunda puanını 92’ye yükseltecek.

YORUM YAZ