MENÜ

SON DAKİKA: İsmail Kartal'dan Olympiakos maçı öncesi müjde!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile takımın Sırp yıldızı Dusan Tadic, Olympiakos karşılaşması öncesinde basın toplantısı düzenledi. İsmail Kartal, takımdaki sakatlık durumuyla ilgili bilgi verirken iyi haberleri peş peşe sıraladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Dusan Tadic, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde sarı-lacivertli takımın yarın akşam Olympiakos ile oynayacağı karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi. İlk olarak söz alan Tadic yarınki maçla ilgili, "İlginç bir maç olacak. İki takım da çok kaliteli. İlk maçta çok fazla bireysel hata yaptık ve rakibe hediye verdik. Ama iyi bir skorla döndük. Yarın bu hataları yapmak istemiyoruz. Futbol olarak onlardan daha iyi olduğumuzu göstereceğiz. Zor maç olacak. Turu atlamak istiyoruz. Gerek fiziksel gerekse teknik olarak daha iyi olan taraf olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Sorumluluk almamız gerekiyor. Çünkü Fenerbahçe'yi yarı finale çıkarmak bizim için bir sorumluluk" diye konuştu.

Haberin Devamı

'F.BAHÇE TARAFTARI, GÖRDÜĞÜM EN İYİ TARAFTAR'

Fenerbahçeli taraftarların desteğinin zaman zaman protestolara dönüştüğünün hatırlatılması üzerine Sırp yıldız, "Harika bir taraftarımız var. Gördüğüm en iyisi diyebilirim. Bunu pozitif anlamda kullanmamız gerekiyor. Büyük kulüpte bu tür şeyler normaldir. İnsanlar zaman zaman gerilebilir. Büyük takımda oynama sebebimiz, bu baskılarla başa çıkabilme yeteneğimiz. Sezon boyunca onların desteğini hissettik. Yarın da birlikte başaracağımızı düşünüyorum" sözlerini sarf etti. Fenerbahçe ile yarın 50. maça çıkacağının hatırlatılması üzerine ise Tadic, "Böylesine büyük bir kulüpte 50 maç oynamak çok güzel. Benim için büyük bir onur. Umarım yarın yarı finale çıkıp taraftarımızı mutlu ederiz" dedi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: İsmail Kartaldan Olympiakos maçı öncesi müjde

'HATALARI TEKRARLAMAMALIYIZ'

Yunan gazetecinin Olympiakos'un oyun anlayışı ile sorduğu soruyu da yanıtlayan Tadic, "İlk maça ilk 10 dakika iyi başladık, 1-2 tane net pozisyona girdik ancak sonrasında yaptığımız birkaç hata, işleri değiştirdi. Umarım bu hataları yarınki maçta tekrarlamayız. Çünkü bu tarz iyi takımlara karşı hata yaptığınızda sizi cezalandırıyorlar. Saha içinde daha iyi taraf olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Olympiakos'a saygı duyuyoruz. Çok güçlü bir takım. Umarım daha iyi taraf olduğumuzu gösteririz" dedi.

İSMAİL KARTAL: İYİ BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, "İlk maçta 3-2 kaybederek ülkemize geri geldik. Yarın muhteşem taraftarımızın önünde yarı finale çıkmak için çalışacağız. İyi bir takımla oynayacağız. Köklü bir kulüp. Biz de iyi bir takımız. 3-2'nin rövanşında taraftarımızın da desteğiyle yarı finale çıkmak istiyoruz.

'UMARIM FENERBAHÇE İLE...'

'TARAFTARIMIZA İNANIYORUZ'

Kadıköy'deki atmosferden beklentisinin sorulması üzerine Kartal, "Taraftarımızdan maç başından sonuna kadar bizi destekleyeceklerine inanıyoruz. Onların desteğiyle oyuncuların performanslarının artacağına inanıyorum. Verecekleri destek çok önemli. Böyle olursa daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Yunanistan'daki maça iyi başlamıştık. Bireysel hataları kaliteli oyuncularla değerlendirdiler. Yarın inşallah bireysel hata yapmadan kalitemizi sahaya yansıtarak maçı tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

'KAMUYOUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM'

Yeterli desteği alıp almadığının sorulması üzerine Kartal, "Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İşimi yapıyorum, dışarısıyla ilgilenmiyorum. Nasıl oynadığımız, ne kadar gol attığımız ortada. Buna rağmen eleştiriliyorsak söylenecek lafımız yok. Eleştiri tabii olmalıdır, ancak bunlara kafayı takarsak kendi işimizi yapmalıyız. Ben de şu anda bunu yapıyorum. Dışarıdan etkilenmiyorum" dedi.

'DJİKU YARIN OYNAYABİLİR'

Sakatlık yaşayan ve tedavi sürecinde olan Alexander Djiku hakkında da bilgi veren Kartal, "Djiku çok iyi durumda. Yarınki maçta oynayabilir. Çok özverili bir oyuncu. Bir maçta ayak tarak kemiği kırılıyor ona rağmen oynamış, farkında değil. Bu akşam son durumu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: İsmail Kartaldan Olympiakos maçı öncesi müjde

Fenerbahçeli Djiku: Taraftarımız Türkiye'nin en büyüğü

'EN İDEAL KADROYLA BAŞLAMAYI UMUYORUM'

Takımdaki sakatlıklara da değinen Kartal, "Sezon başından bu yana birçok oyuncumuz sakatlandı. Beş stoperimin beşi sakatken, altı orta sahamızın dördü sakatken maçlara hazırlandık. Bazı maçlarda altyapıdan oyuncular oynatmak zorunda kaldık. Her şeye rağmen buraya çok zor bir süreçten geçerek geldik. Yarın maça da en ideal kadromuzla başlayabilmeyi diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

'BU KADAR FAZLA MAÇ OYNAMAK, GÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK HASTALIĞI'

Yoğun fikstüre de vurgu yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Şu anda takımdaki sakatlıkların yüzde 98'i düzeldi. Sadece Mert Hakan var. O da birkaç güne dönecek. Tadic, 60'a yakın maç oynadı. Bu kadar fazla maç oynamak, günümüzün en büyük hastalığı. Üst düzey hocalar da söylüyor. Oyuncular bu tempoyu kaldıramıyor. Covid'den sonra bu sakatlıklar yüzde 200 artmış. Dünyanın en büyük kulüpleri bu durumdan dertli" diye konuştu.

'OOSTERWOLDE LİG BİTMEDEN DÖNEBİLİR'

Jayden Oosterwolde'nin geri dönüş tarihiyle ilgili de konuşan İsmail Kartal, "Şu anda iyi durumda. Çok güçlü bir kas yapısı var. Biz de beklenenden daha erken dönebileceğini tahmin ediyoruz. Çalışmayı seven, kendisine iyi bakan bir oyuncu. Belki de lig bitmeden aramıza katılabilir diye bir tahminde bulunabiliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ