MENÜ

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum! "Son taburcu Ziyech mi?"

Süper Lig'de heyecan dorukta artık son 3 haftaya girilirken Galatasaray sahasında Sivasspor'u ağırladı. Emin adımlarla şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Sarı-Kırmızılı takım Sivasspor'u 6-1 yenerek maç fazlasıyla Fenerbahçe ile puan farkını 7'ye çıkarttı. Galatasaray'ın gövde gösterisi yaptığı galibiyetini Fanatik'in usta kalemleri yazdı.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum! "Son taburcu Ziyech mi?"

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Sivasspor'u 6-1 mağlup etti. Sarı kırmızılılar, bir sezonda en fazla puan alan takım unvanının yeni sahibi oldu.

Haberin Devamı
Galatasaray - Sivasspor maçı (VİDEO)

RAMS Park'ta 45 binin üzerinde taraftarın önünde yapılan maça hızlı başlayan sarı-kırmızılı ekip, 11. dakikada Hakim Ziyech, 38. dakikada ise Dries Mertens'in attığı gollerle devre arasına 2-0 önde girdi.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi



Sivas temsilcisi, müsabakanın 54. dakikasında Caner Osmanpaşa'nın kaydettiği golle farkı 1'e indirdi. Bu golün ardından hemen toparlanan Galatasaray, 59. dakikada Mauro Icardi, 60. dakikada Ziyech ile bir anda skoru 4-1'e getirdi. Mücadelenin 73. dakikasında Mertens, 85. dakikasında ise Icardi ile goller bulan "Cimbom" sahadan 6-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 35. haftada 31. galibiyetini elde etti. Geride kalan bölümde 3 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunan sarı-kırmızılılar puanını 96'ya çıkardı. Haftaya en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde lider giren Galatasaray, maç fazlasıyla farkı 7'ye yükseltti.

Haberin Devamı

Ligde son 4 maçından 3 galibiyet, 1 beraberlik çıkararak formda geldiği İstanbul'dan farklı yenilgiyle ayrılan Sivasspor ise 48 puanda kaldı.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

FANATİK YAZARLARI GALATASARAY - SİVASSPOR MAÇINI KALEME ALDI

SERKAN AKCAN: SIFIR STRES, BOL KALİTE

Galatasaray camia olarak stres yönetimini yıllardır iyi yapabildiği için sezon sonlarını sorunsuz geçiriyor. Okan Buruk rahat, sahada futbolcular stressiz, tribünlerin tansiyonu normal olunca maçlar Galatasaray için gerilim değil akıcı bir aksiyon filmi tadında geçiyor. Bir kaç yıl sonra Galatasaray’ın Sivasspor’a attığı ikinci golün kayıtlarına baksanız asist Barış Alper, gol Mertens diye yazacaktır. Ama Icardi’nin vücut çalımıyla yaptığı asistin kıymetini sadece izleyenler bilecek. Icardi gerçekten büyük bir futbol zekasına sahip. Pozisyonu okuyuşu, arkasından gelen Mertens ile telepatik iletişimi ve o nefis vücut çalımı Arjantinli santrforu Galatasaray için vazgeçilmez kılıyor. Okan Buruk o yüzden Icardi’yi oyundan almayı hiç düşünmüyor. Okan Buruk, Arjantinli santrforunu bu sezon ligde sadece 2 kez oyundan çıkardı.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

Temel fark burada

Onun dışında tüm lig maçlarını 90 dakika oynamış. Zaten İsmail Kartal’ın Dzeko’ya bakışıyla Okan Buruk’un Icardi’ye bakış açısı arasında temel fark burada ortaya çıkıyor. Icardi tüm sezonu sahada geçirirken Dzeko, ilk 11 başladığı 32 lig maçının sadece 12’sinde 90 dakikayı tamamlayabilmiş. Galatasaray her ne kadar transferlerinden ilk 6 ay verim alamamış olsa da Ziyech, Alanya maçının ikinci yarısından itibaren 4 gol, 1 asistle büyük fark yaratıyor. Dün gece de sahanın yıldızlarından biriydi. Tıpkı Mertens gibi. Belçikalı sezon finalini o kadar kusursuz oynuyor ki, hemen her maçın kahramanlarından biri olmayı başarıyor. Sivas’a karşı 2 gol 1 asistlik performansı göz kamaştırıcıydı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

TUNÇ KAYACI: DİSİPLİN VE İSTEK!

Şampiyonluk yolunda ligin sonuna doğru asla hata yapmak istemeyen Galatasaray dün gece Rams Park’ta çok disiplinli ve istekliydi. Kazanan 11’i bozmayan Okan Buruk açıkçası moralli ve üst sıraları hedefleyen Sivasspor karşısında sadece oyuncu kalitesiyle değil oyunla da kazanmanın gerektiğini düşünüyorum gösterdi. Çünkü Sarı-Kırmızılı ekibin içerde dışarda seriyi sürdürürken genelde yıldızların devreye girdiğini görüyorduk. Dün öyle bir ilk yarı izledik ki yine ustalar devreye girdi ve iki şık gol vardı ama futbol olarak da Sivasspor’a adeta nefes aldırmadan soyunma odasına gitti Okan Buruk’un öğrencileri. Özellikle Kerem Demirbay’ın diri ve güçlü hali Torreira‘yı da orta alanda çok rahatlatıyor. Dolalayısıyla iki beki ve iki ön hücumcusuyla atletik bir yapı ve sert savunma iki güzel gol net bir ilk yarı üstünlüğü sağladı... İkinci yarının başında gelen Sivasspor golü acaba maça denge gelir mi dedirtti ama İcardi ve Ziyech üst üste attıkları nefis gollerle işi şansa bırakmadılar. Dün gece Galatasaray tribünleri sanırım sezonun takımları adına en güzel maçlarından birini izledi. Oyunun her dakikasında 4-1 öndeyken bile sanki maç 0-0 mış gibi oynayan bir Galatasaray izledik. Gerçekten sezonun sonlarında sahada bu kadar diri ve motive olmak çok çok önemli Galatasaray adına.

Haberin Devamı

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

Sivasspor’u daha etkili ve güçlü bekliyordum ancak oyun olarak çok yetersiz kaldılar. Özellikle Manaj havalanmış her topta elleri havaya kalkıyor. Oysa mücadeleci ama iki ağır Galatasaray stoperleri karşısında golü düşünmesi gerekirken hakemle oynamaya çalıştı. Açıkçası bu sezon büyüklere çelme takan Sivasspor’dan eser yoktu. Okan Buruk son bölümde farka gittikten sonra değişiklik hamlelerini yaptı ve artık hem liderlik hem de averajı da devreye soktuğunu gösterdi. Birbirinden güzel gollerle adeta Rams Park’ta bir futbol resitali veren Galatasaray 3 puanı alırken Sivasspor’a ağır bir yenilgi tattırdı...

Haberin Devamı

OĞUZ DİZER: İNTİKAMIMSI GİBİ Mİ!

Dün gecenin Galatasaray’ı; Julio İglesias’ın eşsiz, harikulade konserlerinden birine götürdü beni harbi. ‘Sanatçı Ae, ao’ yu söylerken vokalistlerin ve orkestranın uyumu, bilumum enstrümanların icra mükemmelliği ve müzisyenlerin yetenekleri ile sahne hakimiyetine hayranlık, keyif, mutlulukla şahit olan dolu dopdolu tribünler… Rams Park müthiş görsellerle bezeli, konser tadında bir futbol şaheserine tanık oldu dün gece. İglesias’ın muhteşem konserlerinde şahit olduğum yetenek, bütünlük, özveri, beceri, disiplin ve antreman ciddiyeti görseli, futbola uygulanmış resmi miydi bu? Evet. Barış Alper Yılmaz asisti, Hakim Ziyech golüyle açıldı görsel sanat şöleni. Şunu da söylemeliyim ki, kurgunun esas yıldızı, attığı dikine muhteşem pas ile Kerem Demirbay’dır tabii.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

Mertens şaheseri

İyi insan, mükemmel yürek Ciro’nun biricik babası Mertens iki asisti ve iki golüyle bir başka stardı sahnedeki. Barış Alper resmen özveri, fedakarlık, başarı ve güzelliklerin adamı. İcardi de asistlerin, olağanüstü gollerin elbette sakinlik, tevazu ve centilmenliğin… Nelsson her geçen hafta savunma hünerleri icrasında büyüyor. Aynen Muslera, Abdülkerim, Kaan, Köhn, Torreira gibi… Helal olsun hepsine. Galatasaray 6-1 kazandı. ‘İntikamımsı’ gibi mi oldu, ama oldu !

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

METİN KARABAŞ: ŞAMPİYON GİBİ OYNADI

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, Sivasspor’u konuk etti. Son haftalarda kazanan kadroyu bozmayan Okan Buruk, bu mücadelede de değişime gitmedi. Maçın ilk düdüğü ile birlikte kontrolü sağlayan Galatasaray, baskıyı kurmakta zorlanmadı. Barış Alper’in kanadını ısrarla kullanan Okan Buruk’un takımı, golü 11. dakikada buldu. Barış’ın getirdiği topu ceza sahası içerisinde tamamlayan Ziyech, takımını öne geçirdi: 1-0. Galatasaray bu golden sonra da etkili oyununu sürdürdü. 38’de Barış bu kez ceza sahasında çıkarttı, Mertens de farkı ikiye çıkarttı: 2-0. İlk 45 dakika boyunca oyuna hükmeden Buruk’un öğrencileri soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Yıldızlar parladı

Bülent Uygun ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Sivasspor bu hamlelerin karşılığını kısa sürede aldı. Konuk takımda 54’te Caner farkı bire indirdi: 2-1. Fakat Galatasaray bu gole çabuk reaksiyon verdi. 59’da Icardi, bir dakika sonra ise Ziyech ağları sarstı: 4-1. 73’te Icardi indirdi, Mertens vurdu skor 5-1’e geldi. 85’te Icardi bir kez daha sahneye çıktı ve skor 6-1’e geldi. 90 dakika boyunca oyuna hükmeden Galatasaray yıldızları ile farka gitti. Şampiyonluk yolunda engelleri tek tek geçen Sarı-Kırmızılılar kazanırken de gövde gösterisi yapıyor. Buruk ve öğrencileri Sivasspor’u 6-1 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

BURAK ÖZDEMİR: GALATASARAY'IN GİZLİ KAHRAMANI

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, 35. hafta karşılaşmasında sahasında Sivasspor'u 6-1'lik skorla geçerek son üç haftaya hata yapmadan girdi.

Sarı - kırmızılılar, son üç haftaya hata yapmadan girmeyi başardı. Zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada alınan 6-1'lik galibiyet zirve yarışına da bir mesaj anlamını taşıyordu.

Şampiyonluk yarışı ve küme düşme potasında yer alan takımların, son haftalarda aslında en büyük rakibi takımın genel mental durumu... Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de Arsenal 21 Mayıs günü sahasında Southampton ile 3-3 berabere kalarak, Manchester City maçı öncesi sürpriz bir kayıp yaşamıştı.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

Karşılaşmanın ardından Daily Mail'de yayınlanan bir yazıda aynen şu yazıyordu; "Tarih bize futbolun en büyük ödüllerinin soğukkanlı kafalar tarafından kazanıldığını söylüyor..."

Galatasaray'ın hem sahadaki oyuncularının, hem Teknik Direktör Okan Buruk ve kenar yönetimi bu konuda adeta ders verecek bir performans sergilediler geride kalan haftalarda. Ligde kalan üç maçta da bu sakinlik ve bu inanç devam azalmadan devam etmeli. Kısacası Galatasaray'da şimdiye kadar ki performansta görünmeyen büyük kahraman sakin kalmayı başaran kafalar!

ÖN DÖRTLÜ BİRBİRİNİN RUH İKİZİ GİBİ

Galatasaray, Sivasspor'a sahasında altı gol attı. Bu altı golün tamamında karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ön dörtlünün hem asist hem de gol olarak imzası vardı. Sadece son golde asisti oyuna sonradan dahil olan Kerem Aktürkoğlu yaptı. Ön dörtlü adeta gözleri kapalı olsa bile birbirlerinin koşu atacağı noktaları ezbere biliyor gibi.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

SON TABURCU HAKIM ZIYECH OLACAK MI?

Sadece Galatasaray taraftarları değil, Türkiye'deki futbolseverler geçmişte futbolun büyük arenalarında boy göstermiş, ancak daha sonra mental olarak yaşadığı çöküşe çare bulamayarak yolu Türkiye'ye düşmüş birçok yıldızı tedavi etme konusunda mahir.

Bu isimlere Hakim Ziyech de eklenmek üzere… Faslı yıldızın ligin son virajında gösterdiği bu performans taraftarlara şampiyonluk adına büyük umut aşılıyor.

Galatasaray - Sivasspor maçı için dikkat çeken yorum Son taburcu Ziyech mi

YORUM YAZ