MENÜ

Nuri Şahin'e Plattino ödülü

Almanya'da 5. kez verilen TD-Plattform Plattino Ödülleri, dün akşam düzenlenen görkemli bir etkinlikle sahiplerini buldu.

Nuri Şahin'e Plattino ödülü

Düsseldorf'ta yaklaşık bin seçkin davetlinin önünde gerçekleştirilen Plattino Ödül Töreni'ne, Spor dalında ödül alan Borussia Dortmund ve milli takım oyuncusu Nuri Şahin ile müzik dalında genç caz sanatçısı Karsu Dönmez damga vuran isimler oldu.

Haberin Devamı

T.C Düsseldorf Başkonsolosluğu ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilen ödül törenine, Türk Alman Akademisi ve Öğrenci Derneği TD- Platform Sabiha Çetinkaya, TD-Platform Danışma Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, T.C Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, T.C Düsseldorf Başkonsolusu Alattin Temür, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı ve çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

Türk-Alman Akademisi ve Öğrenci Derneği TD- Platform tarafından, 2009 yılından beri, Türk Alman toplumlarının kaynaşması ve kültürel etkileşimin sağlanması için katkıda bulunanlara verilen Plattino Ödülü bu yıl da, spor, müzik, siyaset ve medya olmak üzere dört dalda verildi.

Haberin Devamı

Ödül töreninde yapılan konuşmalarda iki ülkenin uyumuna dikkat çekildi. Törende yoğun ilgi gören ve alkış alan milli oyuncu Nuri Şahin, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum. İki ülke arasında planlanan her uyum ve kültürel etkinlik için adım anıldığında, seve seve katıldım. Beni iki ülkenin insanı ve kültürü Nuri Şahin yaptı" dedi.
Milli oyuncu Nuri Şahin'in salona gelişi sırasında sahnede konuşmasını yapan TD-Plattform Danışma Kurulu Başkanı ve iş adamı Kemal Şahin'in, 'İşte Nuri Şahin aramızda, benim kuzen' olur esprisi salondan büyük alkış aldı.

Spor dalında Borussia Dortmund'ta futbol oynayan Nuri Şahin, müzikte Hollanda'da yaşayan genç caz sanatçısı Karsu Dönmez, politikada ise Neonazi cinayetlerinin aydınlatılmasında önemli rol oynayan, NSU Parlamento Araştırma Komisyonu Başkanı SPD Federal Milletvekili Sebastian Edathy ödül aldı. Medya dalında ise Alman WDR kanalında yayınlanan Cosmo TV programı ödüllendirildi.

Törene sponsor olan Targo Bank'ın bankadaş tombala çekilişi de yoğun ilgi gördü.

Temel Elcivan - DHA

YORUM YAZ