MENÜ

Nuri için ilk teklif: 10 milyon Euro

Napoli Gökhan İnler'in fiyatını yükseltince ibreyi tekrar Nuri Şahin'e çeviren Galatasaray'da, Real Madrid'le ilk temas kuruldu. Bülent Tulun, milli futbolcu için nabız yoklarken, İspanyol kulübünün kapıyı 20 milyon Euro'dan açtığı, Sarı-Kırmızılılar'ın ise bu transferi 10 milyon Euro'ya bitirmeye çalıştığı öğrenildi

Nuri için ilk teklif: 10 milyon Euro

Galatasaray’da bir kez daha Nuri Şahin sesleri... Orta sahaya mutlaka bir yerli takviyesi yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, teknik patron Fatih Terim’in ısrarları üzerine yeniden milli futbolcuyu gündemine aldı. Ancak bu kararda, İtalya’dan gelen olumsuz haberler de önemli rol oynadı. Zira bu bölgenin birinci tercihi konumundaki Gökhan İnler için kulübü Napoli fiyatı iyice yükseltince mecburen alternatif isimler devreye sokuldu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bu transfer için bizzat danışmanı Bülent Tulun’u görevlendirdi. Tulun’un da Borussia Dortmund’da kiralık oynayan Nuri’nin bonservis bedelini öğrenmek üzere Real Madrid’le temas kurdu.

‘Piyasası yükselmedi, geriledi’

Ancak İspanya’dan gelen ilk haberler de şimdilik umut verici değil. Tulun’un yaptığı görüşmelerde, İspanyol devinin kapıyı 20 milyon Euro gibi bir bedelle açtığı belirlendi. Bu rakam, Madrid’in Nuri’yi Dortmund’dan transfer ederken ödediği tutar. Ancak aradan geçen süreçte 24 yaşındaki oyuncunun piyasasının gerilediği düşüncesi hakim. Bu nedenle Galatasaray cephesinin bu transfer için kasasından çıkarmayı düşündüğü bedel 10 milyon Euro’dan fazla değil. Kulüplerin ortak bir noktada buluşması durumunda, Nuri’yi ikna etmek üzere Fatih Terim’in devreye girebileceği bildirildi.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ