MENÜ

Yunus Yıldırım Beşiktaş'ı yaktı

Hakem hocası Serdar Tatlı, Beşiktaş-Karabük maçının hakemini değerlendirdi.

Yunus Yıldırım Beşiktaş'ı yaktı

Karabükspor’lu Erdem çok daha erken atılmalıydı. LuaLua’nın Ersan Gülüm’e yaptığı hareket yüzde 100 net bir fauldür. Maçın son bölümünde Beşiktaş’ın sayılmayan golü nizamiydi. Tansiyonu gereksiz yere yükselten ve Beşiktaş’ı yakan hakem Yunus Yıldırım oldu.

Hep söylüyoruz, yazıyoruz. Yunus Yıldırım maçları kafasına göre yönetiyor, çalması gereken faulleri çalmıyor, hareketleri süzemiyor, göstermesi gereken kartları atlıyor. Belki topu oyunda tutup, hareket sağlamaya çalışıyor. Ama saha içerisindeki yanlış kararları oyuncuları, taraftarları geriyor, maçta atmosfer gereksiz yere yükseliyor. Ama Yunus Yıldırım tüm hatalarına rağmen bu düşüncesinden vazgeçmiyor.

İkinci yarıda sarı kartlı Erdem, çok net bir şekilde 2-3 kez sarı kartlık fauller yaptı. Yunus Yıldırım çok erken vermesi gereken sarı kartı en sonunda gecikmeli de olsa verdi ve kırmızı kartla oyundan attı. Aslında bu kararı çok erken vermeliydi. Karabükspor’un ikinci golüne gelecek olursak... Top Ersan’ın kontrolünde. Arkadan gelen LuaLua, tamamen rakibine bir müdahale yapıyor. Bu hareket yüzde 100 net bir fauldür. Eğer LuaLua ayağını topla oynamak için koysa anlarım, ama Ersan’a vuruyor. Hakem Yıldırım ‘devam’ dedi, böylece Karabük golü buldu. Yıldırım bu kararıyla skora etki etti.

Maçın son bölümünde Beşiktaş’ın atağında Sinan Kurumuş topu çizgiden içeri çıkardı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. Bu kez yardımcısı Serkan Gencerler’in yanlış bayrağıyla, Beşiktaş’ın nizami golü güme gitti. Bu kararlar sonrasında özellikle LuaLua’nın oyunu geren hareketlerine önlem alamayan Yıldırım, futbolcuların da sinirlenmesine neden oldu. Maç sonrasında LuaLua’nın, İbrahim Toraman’a attığı kafanın da karşılığı çok net kırmızı kart olmalıydı.

Yunus Yıldırım bundan önceki maçlarında olduğu gibi yönetim şekli ve tarzıyla gidişatı etkileyen direkt isim oldu. MHK’ya da bir uyarım var. Yıldırım’la görüşmeli ve bu duruma bir son vermeli. Eğer Yıldırım’a bu fırsatı verirseniz, sıkıntılar büyüyecektir. Benden söylemesi...

Serdar Tatlı

Haberin Devamı
YORUM YAZ