MENÜ

Sen ne yaptın Arda Güler! Real Madrid tarihine geçti, geleceğiyle ilgili açıklama geldi

İspanya La Liga'nın 33. haftasında Real Madrid, Real Sociedad'a konuk oldu. Real Madrid kariyerinde ilk kez bir La Liga maçında 11'de yer alan ve rakip fileleri sarsan Arda Güler, attığı golle birlikte İspanya devinin tarihine adını yazdırdı. Öte yandan teknik direktör Carlo Ancelotti, genç futbolcunun geleceği hakkında açıklamada bulundu.

Real Madrid, İspanya La Liga'nın 33. haftasında Real Sociedad ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, ilk kez ligde 11'de başladı. Genç süperstar, müsabakanın 26. dakikasında rakip fileleri sarstı ve Real Madrid tarihine geçti.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER İLK KEZ 11'DE

Real Madrid'in sezon başında Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Arda Güler, La Liga'da ilk kez bir maça 11'de başladı. Carlo Ancelotti daha önce Arda Güler'i hiçbir La Liga maçında ilk 11'de görevlendirmemişti.

Sen ne yaptın Arda Güler Real Madrid tarihine geçti, geleceğiyle ilgili açıklama geldi

HAKEME İTİRAZ ETTİ, SARI KART GÖRDÜ

Müsabakanın 15. dakikasında Real Madrid'de Arda Güler, maçın hakemi Juan Martínez Munuera'ya itirazdan dolayı sarı kart gördü.

GOLÜNÜ ATTI

Karşılaşmanın 29. dakikasında Dani Carvajal'ın sağ kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Arda Güler'in gelişine yaptığı net vuruş kalecinin bacaklarının arasından ağlarla buluştu.

Sen ne yaptın Arda Güler Real Madrid tarihine geçti, geleceğiyle ilgili açıklama geldi

TARİHE GEÇTİ

Haberin Devamı

Arda Güler, attığı gol ile İspanya devinin tarihine geçti. Genç yıldız, 2000'den bu yana Real Madrid formasıyla La Liga'da ilk 11'de başladığı ilk maçta ağları havalandıran en genç oyuncular arasında 2. sırada yer aldı:

Rodrygo Goes - 18 yaş 294 gün

Arda Güler - 19 yaş 61 gün

Jude Bellingham - 20 yaş 44 gün

68'DE OYUNDAN ÇIKTI

Teknik Direktör Carlo Ancelotti, karşılaşmanın 68. dakikasında Arda Güler'i oyundan çıkardı.

MAÇTAKİ PERFORMANSI

Arda Güler, Real Sociedad karşısında 68 dakika oyunda kaldı. Geç yıldız 1 gol, 15/16 isabetli pas, 3/3 uzun top, 2/3 dripling, 5/10 kazanılan ikili mücadele, 2 top çalma performansı ile parmak ısırttı. 

Öte yandan Arda Güler, Real Sociedad-Real Madrid karşılaşmasında "maçın oyuncusu" seçildi.

Sen ne yaptın Arda Güler Real Madrid tarihine geçti, geleceğiyle ilgili açıklama geldi

ANCELOTTI MAÇTAN SONRA AÇIKLADI

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Real Sociedad maçının Arda Güler'le ilgili konuştu.

Ancelotti, "Arda Güler bizim geleceğimiz için çok önemli bir oyuncu. Tabii ki gelecek sezon takımda kalacak." dedi.

Deneyimli teknik adam, Arda için sözlerine, "Arda Güler'in olağanüstü bir kalitesi var, o bir yetenek, oynadığı dakikalardan daha fazla gol attı, bu onun sahip olduğu bir yetenek." diye devam devam etti. Ancelotti, ayrıca Arda Güler için, "Saf bir yetenek, altın gibi!" yorumunda bulundu.

64 yaşındaki teknik adam, Arda Güler için son olarak, "Çok iyi çalıştı. Daha önceden de ilk 11'de oynayabilirdi çünkü çok iyi antrenmanlar yapıyor ama çok genç ve yavaş yavaş başrol olarak sahneye çıkacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

'REAL MADRİD DÜNYANIN EN İYİ KULÜBÜ'

Arda Güler, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Carlo Ancelotti'ye verdiği şanstan dolayı teşekkür eden Arda Güler, "Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Carlo Ancelotti'ye bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Kazandığımız ve gol attığım için çok mutluyum" dedi.

Real Madrid'de forma giydiği için çok mutlu olduğunu belirten Arda Güler, "Real Madrid dünyanın en iyi kulübü ve burada gol atmak harika bir duygu. Burada olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.

Mental olarak da hazırlıklarını sürdürdüğünü vurgulayan Arda Güler, "Sadece fiziksel olarak çalışmıyorum, mental olarak da çalışıyorum. Mentalitem, gelişmeye devam etmek" açıklamasını yaptı.

YORUM YAZ