MENÜ

ORADAN BURADAN…

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

• Digitürk GigitalYayın Platformu (yeni adıyla beIN Sports)biliyorsunuz Katarlılar tarafından satın alındı. Çevremizde büyük bir çoğunluk buna karşı çıkıyor…KatarlıAraplar diye burun kıvırılıyor! Bu şirket bundan 5 yıl önce kurulmuş. Şu anda 33 ülkede yayındalar. 50milyon izleyicileri olduğu iddia ediliyor. Eh kısa sayılabilecek bir sürede tatminkâr olabilecek bir eşik.WTA ile 2021’e kadar beş yıllık bir anlaşma yapmışlar. Milyonlarca dolar ödendiği söyleniyor. Anlaşılan kadın-tenisi ekranlarımızdan eksik olmayacak. Şirketin ABD’li yöneticisine neden WTA diye sorulduğundan şu yanıtı aldılar: “Futbol gibi kadın-tenisinde de rekabet çok. Sürekli yıldızlar ve ilginç kişilikler çıkıyor. İçlerinde heyecan verici olaylar eksik olmuyor. Bu da bizim için yeterli.”

Buraya kadar güzel de kadın-tenisinin durumu da pek iç açıcı gözükmüyor. Tartışmasız şampiyon Serena hamilelik nedeniyle uzun bir süre yok. Onun tahtına erişebilecek biri ufukta gözükmüyor. Etrafta dolananların bir günü diğerine uymuyor. Kimsenin sürekliliği yok. Bir turnuvada final oynayıp diğerinde ilk turda yeniliyorlar. Bir kaçı hariç oynanılan oyunun hiçbir albenisi yok. Dopingden dönen Sharapova, kadın-tenisi için başlıca pazarlama unsuru !Wild-Card alması tartışma konusu olmaktan çıktı şimdi elemede mi yoksa ana-tabloda mı alsın onun peşindeler!

• Kadın-tenisinde bir ikilem daha var. Kendi kazdıkları çukura düştüler diyebiliriz. Konu koçların korttaki varlıkları!

WTA 2008 yılında koçların her set bir kez + idrar ve su molalarında bir kez ve tie-break esnasında da bir kez korta girerek oyuncularına bir dakika süreyle taktik vermelerine izin vermişti. Bunun yararları üzerinde günlerce reklam yapıldı(Bilgi için erkeklerde-ATP’de böyle bir olgu yok).
Biliyorsunuz kadınlar karşı seksle olan eşitlik ilkelerinde çok hassas. Erkeklerle aynı para-ödülünü alabilmek için epey uğraş verdiler. Grand-slam’ler ve Miami gibi turnuvalarda bu hakkı elde ettiler. Ama inatçı erkek-şovenist turnuvalarla hala adeta savaşıyorlar! Bu şoven herifler de diyor ki “Sayın Bayanlar, erkeklerin sponsorlarının yarısını sizler getirin, bizler istediğiniz eşitliği sağlayalım.”

İşte bu hanımlar, 1o yıla yakın bir süre koçlarını kortta huzurlarına buyur ettiler. Bugün geldi koçlarının korta girmelerini utanç verici bulmaya başladılar.“Bizler kendi taktiğimizi oluşturmaktan acizmiyiz ki kortta koçlara gereksinim duyuluyor. Bizler kendi çözümlerimizi üretmekten uzakmıyız ! Güç-tenisini becerebiliyoruz da düşünme yetimiz mi eksik !”(Hey Yüce Tanrım, kadın tenisinde koçların %99.9’unun erkek olmasının nedenlerini irdeleyeceklerine neye kafa yoruyorlar!).Hadi bakalım buyrun buradan yakın!

• Teniste anti-doping programı geliştiriliyor. Bilhassa yıldızlardan alınacak örneklerde %50’ye varan bir çoğalma görülecek. Üstelik bu örnekler çok daha uzun bir süre muhafaza edilecek. Zira bilim her gün daha etkin araştırma yöntemleri geliştiriyor. Gerek turnuvalar esnasında ve gerek normal zamanlarda alınacak idrar ve kan örnekleri arttırılacak. Test edilen oyuncuların sayısı neredeyse iki misline çıkacak (4.899’dan 8.000’e). Bu doğrultuda “Atlet Biolojik Pasaport Programının” bütçesi de %50 artarak 4.5milyon dolar oluyor.

• “Gelecek Nesil” (Next-Gen) diye adlandırılan bir oluşum yaratıldı ATP’de. Yaşı 21’den genç ve ATP 200 sıralaması içinde olan tenisçiler böyle adlandırılıyor. Bunların başını da Alman Alexander Zverev çekiyor. 07-11 Kasım 2017 tarihleri arasında Milano’da “Next-Gen” finalleri yapılacak. Turnuvaya next-gen kriterlerine uygun ATP sıralamasındaki en iyi 7 raket girecek. Sekizinci raket organizatörlerin Wild-Card hakkını kullanarak girecek. Ödül 1milyon275bin dolar. Turnuvada4’erraketten oluşan 2grup olacak. Lig usulü olacak grup maçlarında ilk 2 sırayı alanlar çaprazlama eleme turu oynayacak.Galipler final oynayacak.

Eh ITF ve WTA çalışıyor gözükmek için ütopik oluşumlarla zaman geçirir de ATP onlardan geri mi kalacak…Milano’da da onlar bazı yeni kurallar deneyecek. Gerçi daha denenmeden Federer, Nadal gibi ağır-toplardan salvolar geldi! Daha başlamadan fena yara aldılar. Burada :

- Maçlar beş set üzerinden oynanacak. Setler 4’er game olacak. 3-3’te tie-break uygulanacak.
- 40-40 beraberlikte karar-puanı oynanacak.
- Servislerde “let” olmayacak…Oyun devam edecek.
- Her sette bir sakatlık molası olabilecek.Isınma da 5 dakika ve servis atışlarında da25 saniye zamana uyulması için uyarıcılı saat çalıştırılacak.
- Kort arkaları hariç izleyicilerin maç esnasında hareket etmelerine izin verilecek.
- Ve sıkı durun: Koçlar sahaya girmemek kaydıyla belirli yerlerden ve belirli zamanlarda taktik verebilecek !Hadi bakalım buyrun buradan yakın mı dersiniz ya da bu ne perhizbu ne lahana turşusu mu!İster misiniz erkekler de kadın koç modası çıkarsınlar !

• Aşağıda RolandGarros’ta(geçen yılki performanslarına ulaşmadıkları takdirde) oyuncuların yitirecekleri puanları göreceksiniz.
Oyuncu Yitireceği Puanlar
Andy Murray
1,200
NovakDjokovic
2,000
StanWawrinka
720
RogerFederer
0
RafaelNadal
90
MilosRaonic
180
KeiNishikori
180
MarinČilić
10
DominicThiem
720
David Goffin
360

Çok hoş, esenlik dolu bir yaz dilerim.

YORUM YAZ